Itävallassa tehdään upeaa suomalaista jalkapallohistoriaa – katso Helmarien avauskokoonpano

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naisten A-maajoukkue pelaa sunnuntai-iltana harjoitusmaaottelun vieraskentällä Itävaltaa vastaan. Ottelu alkaa kello 21.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Yle Areenasta ja jälkilähetyksenä TV2:sta kello 22.50 alkaen.

Ottelussa tehdään upeaa suomalaista jalkapallohistoriaa, sillä päävalmentaja Anna Signeul on nimennyt odotetusti Helmarien aloituskokoonpanoon perjantaina 32 vuotta täyttäneen kaimansa, luottopuolustaja Anna Westerlundin. A-maaottelu on Westerlundin komean uran 131:s, joten hän nousee yksin Suomen naisten A-maajoukkueen kaikkien aikojen maaottelutilaston kärkeen.

Ennen tätä iltaa Westerlund jakoi ennätyksen 130 maaottelua pelanneen toisen legendan, Laura Österberg Kalmarin kanssa. Westerlundin mietteitä ennätyksen ottamisesta omiin nimiinsä voi lukea täältä. SuomiFutikselle annetun haastattelun toinen osa puolestaan löytyy tämän linkin takaa.

Varsinaisia yllätyksiä Helmarien avauskokoonpanossa ei ole, vaan Suomi aloittaa jokseenkin vahvimmalla mahdollisella kokoonpanollaan. Koska toinen luottotoppari, Suomen viime vuoden parhaaksi naispelaajaksi valittu Natalia Kuikka ei matkustanut harjoituspeliin hänen seurajoukkueensa Portland Thornsin kauden startattua lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa, nousee Westerlundin topparipariksi Elli Pikkujämsä.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.