José Mourinholle painavaa kritiikkiä – Paul Pogba kritisoi entistä manageriaan: ”Kaikki tietävät, millainen hän on”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Paul Pogba ei säästellyt José Mourinhoa kritiikiltä kertoessaan Sky Sportsille entisen managerinsa ihmisjohtamistaidoista.

Pogba pelasi isossa roolissa Mourinhon johdattaessa Unitedin debyyttikaudellaan kahteen pokaaliin. Seuraavalla sesongilla pystejä ei enää tullut, ja pian kaksikon välit viilenivät. Syyskuussa 2018 Pogba ja Mourinho ottivat harjoituksissa sanallisesti yhteen ranskalaistähden pudottua Unitedin kapteenistosta.

Mourinho kuitenkin vakuutti julkisesti, että hänen ja Pogban välillä on kaikki hyvin. Ranskalainen maailmanmestari jatkoikin pelaamista Unitedin avauksessa, mutta tippui penkille joittain viikkoja ennen Mourinhon potkuja.

Portugalilaisluotsin tilalle United palkkasi entisen pelaajansa Ole Gunnar Solskjærin, joka aloitti tehtävänsä väliaikaismanagerin nimikkeellä, mutta sai pestin vakituisesti itselleen ja hoitaa sitä yhä.

Pogban mukaan Mourinho ja Solskjær käsittelevät pelaajiaan täysin eri tavoin

– Se mitä minulla on nyt Olen kanssa on erilaista. Hän ei asetu pelaajiaan vastaan, kommentoi Pogba Sky Sportsille.

– Voi olla, ettei Ole valitse joitain pelaajia kokoonpanoon, mutta hän ei sysää ketään sivuun ikään kuin heitä ei olisi enää olemassakaan. Tämä on se ero Mourinhon ja Olen välillä.

Pogba sanoi, ettei hän aina itsekään tiennyt, mikä Mourinhoa hiersi.

– Minulla oli yhdessä vaiheessa mahtava suhde Mourinhoon, kaikki näkivät sen. Ja sitten seuraavana päivänä ei tiennyt, mitä oli tapahtunut. Tämä oli se outo juttu minun ja Mourinhon välillä, enkä osaa oikein selittää sitä, koska en itsekään tiedä [mistä siinä oli kyse].

Viime viikonloppuna Manchester United voitti Mourinhon luotsaaman Tottenhamin 3-1 Valioliigassa. Yksi ottelun puheenaiheista oli Edinson Cavanin tekemä osuma, joka hylättiin, koska tuomaristo katsoi Unitedin Scott McTominayn rikkoneen Tottenhamin Son Heung-miniä maalia edeltäneessä tilanteessa.

Solskjær kritisoi Sonia sanomalla, että hänen poikansa ei saisi ruokaa, jos hän jäisi maahan makaamaan korealaistähden tavoin. Norjalaismanagerin mukaan Son ”huiputti” toiminnallaan tuomareita. Mourinho iski takaisin sanomalla, että onneksi Sonin ”isä on parempi ihminen” kuin Solskjær.

Pogban mielestä Mourinho yritti puheillaan kääntää huomion pois Tottenhamin tappiosta.

– En tiedä, mitä tapahtui. Olen varma, että Mourinho sanoi jotain, mikä saa ihmiset tapahtumaan. Sitä hän tekee.

– Me saimme haluamamme tuloksen. Ole tietää sen, ja me nautimme siitä hetkestä, koska me tunnemme Mourinhon ja tiedämme, mistä hän pitää. Me emme tarvitse tällaista [sanasotaa], me keskitymme vain itseemme.

– Me voitimme sen pelin, he hävisivät sen pelin, eikä hän (Mourinho) halua puhua siitä pelistä. Hän haluaa puhua jonkun isästä, sitä hän tekee. Kaikki tietävät, millainen hän on. Tuo on todella mourinhomaista.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?