Kansallisen Liigan kausiennakko osa 1: Sarjan häntäpäässä kahden kerroksen väkeä – Ilves jää kauas kivikovasta tavoitteestaan

Näytä ennakkopaketin sisällysluettelo

Ilves

Ilves hyytyi loppukaudesta 2020 melko pahasti ja oli aidossa vaarassa ajautua putoamiskarsintoihin. Tamperelaisryhmä pelasi useita tasaisia otteluita sarjan kärkipään ryhmiäkin vastaan, mutta onnistui vain harvoin kääntämään pelejä voitoiksi ja kärsi kauden aikana useita niukkoja maalin tappioita. Liigakarsintoihin joutunut JyPK pysyi lopulta takana vain maalieron turvin Ilveksen otettua päätöskierroksella elintärkeän 1-0-vierasvoiton PK-35:stä. Sarjapaikan pelastaneen maalin teki nuori huippulupaus Sofia Määttä.

Kaudesta 2021 on odotettavissa vaikea, sillä Ilves menetti viime kauden jälkeen runsaasti avainpelaajiaan. Kapteeni Sanni Ojanen lähti Ahvenanmaalle ja sekä HJK että PK-35 värväsivät Tampereelta kolme tärkeää pelaajaa Helsinkiin. Ilves tunnetaan erittäin vahvana kasvattajaseurana, mutta nyt nuorten on kasvettava pikavauhtia, jotta Tampereella pelattaisiin Kansallista Liigaa myös vuonna 2022.

HJK:hon lähteneen ykkösvahti Annika Laihasen roolista kamppailevat 19-vuotias Loviisa Helminen, joka pelasi viime kaudella yhteistyöseura Pallo-Iiroissa sekä RoPS:sta tullut U19-maajoukkuepelaaja Roosa Karppinen. Puolustuspäätä vahvistavat PK-35:stä hankittu Mikaela Frondelius ja TPS:stä tullut Laura Kattelus. Hyökkäykseen tuli Venla Mäkelä TiPS:stä. Etenkin Kattelukselle on heti tarjolla johtajan rooli.

– Laura toi heti ensimmäisestä tapahtumasta lähtien sellaista johtajuutta meidän joukkueeseemme. Hän alkoi heti ottamaan roolia ja ohjailemaan muita positiivisella tavalla. Kansallisen Liigan ikärakenne on melko nuori ja sitä se on varsinkin meillä, tällaisia kokeneita pelaajia ei koskaan ole joukkueessa liikaa, Ilveksen valmentaja Mika Lahtinen hehkutti Katteluksen sopimuksen varmistuttua.

– Laura on meille kyllä hemmetin tärkeä pelaaja. Saatiin kyllä mitä haettiinkin, alakertaan tarvittiinkin kokemusta ja johtajuutta ja onhan Lauralla pelilliset ominaisuudet kohdallaan.

Pitkän veikkausliigauran tehnyt Ilveksen oma kasvatti Mika ”Lada” Lahtinen, 35, valmentaa seuran naisten edustusjoukkuetta nyt toista kauttaan. Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen kapteeniksi valittiin seuran oma kasvatti, kaksi edellistä kautta Norjan toisella sarjatasolla pelannut 21-vuotias keskikenttäpelaaja Johanna Salmijärvi. Tarkasti kannattaa varmasti seurata myös 16-vuotiasta hyökkääjää Sofia Määttää, joka valittiin loppuvuodesta Captains’s Ball -gaalassa vuoden tyttöpelaajaksi.

Ilveksessä on lukuisia pelaajia, joilla on kokemusta Suomen tyttömaajoukkueista ja seuran juniorituotanto tiedetään hyvin laadukkaaksi. Lähtijöiden lista on kuitenkin niin kova, että nuoret pelaajat joudutaan pakon edessä heittämään suoraan syvään päähän. Liigavauhtiin on sopeuduttava nopeasti, jottei tie vie jälleen säilymistaisteluun.

Ilves on ilmoittanut tavoittelevansa mitalisijoja, joten ainakaan kunnianhimosta homma ei kiinni jää. Pelaajarekrytoinnissa ovat auttaneet Tampereen erinomaiset mahdollisuudet opiskelukaupunkina, ja Ilves pitääkin korkeakouluyhteistyötä mielellään viestinnässään esillä. Valtaosa Kansallisen Liigan pelaajista opiskelee tai tekee töitä pelaamisen ohessa, joten Ilves haluaa ottaa näistä mahdollisuuksista kaiken irti.

Paras sijoitus: Kahdesti hopealla (1992 ja 2016)
Kotikenttä: Kauppi 3 (Tammelan stadiontyömaan takia)
Twitter: https://twitter.com/IlvesNaiset
Instagram: https://www.instagram.com/ilvesnaiset/
Kapteeni: Johanna Salmijärvi

Päävalmentaja Mika Lahtisen vastaukset SuomiFutikselle:

Tavoite: Mitali
Mestari: KuPS
Ilveksen tsempparit ja hengenluojat: Kapteenistolla suuri vastuu hengenluonnista.
Ilveksen läpimurtopelaaja kaudella 2021: Meillä on tähän kategoriaan erittäin paljon potentiaalisia pelaajia, koska kuitenkaan hirveän monella meidän pelaajalla ei liigakokemusta vielä ole. Se voi olla ihan kuka tahansa, ja toivottavasti mahdollisimman moni meidän pelaaja tekee läpimurtonsa liigassa tulevalla kaudella.
Kansallisen Liigan viihdyttävimmät pelaajat: Omasta joukkueesta nostan Saana Tuomalan ja Hilkka Koskisen. Tuomalan syöttö- ja laukaustaito ja Koskisen pallonhallintataidot pienissä tiloissa tulevat varmasti viihdyttämään katsojia. Muista joukkueista Gentjana Rochi (KuPS). Se halu, jolla hän haluaa voittaa jokaisen tilanteen ja tehdä maaleja on minun mielestäni poikkeuksellista.

Edellinen sivu
Seuraavalla sivulla JyPK:n joukkue-esittely


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.