Suomi taipui maaliskuun päätteeksi pelatussa harjoitusmaaottelussa Sveitsille maalein 2-3 (lue raportti ottelusta). Suomen suurin sankari oli kaksi maalia tehnyt Joel Pohjanpalo, mutta monien mieliin jäi varmasti parhaiten ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen Huuhkajissa nähdyn toppari Robert Ivanovin kylmäpäisyys.

Pelattiin aivan ensimmäisen puoliajan viimeisiä hetkiä, kun Liverpoolin tähtipelaaja Xherdan Shaqiri tuli ahdistelemaan suomalaista puolustuspäässä kentän oikealla laidalla. 197-senttinen Warta Poznanin puolustaja ei totisesti kuvia kumarrellut, vaan hän päätti panna pallon kylmäpäisesti Shaqirin puikoista. Komea suoritus näyttöjä päävalmentaja Markku Kanervalle antaneelta Ivanovilta.

Taukovihellys koitti lähes välittömästi Ivanovin tempun jälkeen, joten kamera pääsi heti kuvaamaan yllättynyttä Shaqiria. Taitavan sveitsiläisen virnuilu paljasti selvästi, että nyt hänkin sai todeta tulleensa viedyksi pahemman kerran.

Videon tilanteesta voi katsoa allaolevasta twiitistä tai suoraan tästä linkistä Viafreen sivuilta.

Robert Ivanov oli pelannut ennen eilistä vain kaksi A-maaottelua, molemmat niin sanotussa ”talvimaajoukkueessa” Qatarin leirillä tammikuussa 2019. Syyskuussa Hongasta Puolaan siirtynyt Ivanov oli siten nyt ensimmäistä kertaa Suomen varsinaisen ”ykkösjoukkueen” mukana.

Sveitsiä keskiviikkona kipparoinut 29-vuotias Shaqiri on puolestaan kaksinkertainen Mestarien liigan voittaja. Hän voitti Bayern Münchenissä myös kolme kertaa Bundesliigan ja Liverpoolissa toistaiseksi kerran Valioliigan. Shaqiri pelaa Liverpoolissa nyt kolmatta kauttaan.