Suomalaislupaus Oliver Antman onnistui sunnuntaina maalinteossa Tanskan Superliigassa, kun hänen edustamansa Nordsjælland kohtasi Århus GF:n.

19-vuotias, pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Antman pääsi kentälle 84. peliminuutilla, ja laukoi vain kolme minuuttia myöhemmin ottelun päätösnumeroiksi 2-0.

Nordsjællandin laitapuolustaja Oliver Rose-Villadsen teki maaliin esityön upealla yksilösuorituksellaan. Rose-Villadsen kuljetti pallon omalta kenttäpuoliskolta aina ÅGF:n rangaistusalueen rajalle asti, kunnes hän syötti pallon Antmanille. Antman teki pienen sivuttaisliikkeen jolla hän sai oikean jalkansa vapaaksi, ja laukoi pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

[readmore from=Huuhkajat]

Nordsjællandin kanssa peräti viisivuotisen sopimuksen kesällä 2019 solmineelle Antmanille maali oli tämän kauden toinen. Kauden avausmaali syntyi lokakuussa Tanskan cup-ottelussa Graesrödderneä vastaan.

Antman on monelle suomalaiselle tuiki tuntematon nimi, sillä hän loikkasi Tanskaan jo 17-vuotiaana eikä ole pelannut kuin yhden kauden kotimaan kentillä (Gnistanissa 2018). Monipuolisen, sekä laitahyökkääjänä että keskikentällä viihtyvän suomalaispelaajan vyöltä löytyy kuitenkin viisi maaottelua Suomen U19-joukkueesta sekä kaksi maaottelua U18-joukkueesta.

Antmanin maalin näet alla olevalta videolta. Mikäli se ei näy, voit katsoa sen tästä.

https://youtu.be/s9Fv4Z-7D_U?t=135