Katso: Tuiki tuntematon suomalaislupaus viimeisteli komean maalin Tanskan pääsarjassa – ehti olla kentällä vain kolme minuuttia

© Kuva: Juha Tamminen

Suomalaislupaus Oliver Antman onnistui sunnuntaina maalinteossa Tanskan Superliigassa, kun hänen edustamansa Nordsjælland kohtasi Århus GF:n.

19-vuotias, pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Antman pääsi kentälle 84. peliminuutilla, ja laukoi vain kolme minuuttia myöhemmin ottelun päätösnumeroiksi 2-0.

Nordsjællandin laitapuolustaja Oliver Rose-Villadsen teki maaliin esityön upealla yksilösuorituksellaan. Rose-Villadsen kuljetti pallon omalta kenttäpuoliskolta aina ÅGF:n rangaistusalueen rajalle asti, kunnes hän syötti pallon Antmanille. Antman teki pienen sivuttaisliikkeen jolla hän sai oikean jalkansa vapaaksi, ja laukoi pallon tarkasti vasempaan alakulmaan.

Nordsjællandin kanssa peräti viisivuotisen sopimuksen kesällä 2019 solmineelle Antmanille maali oli tämän kauden toinen. Kauden avausmaali syntyi lokakuussa Tanskan cup-ottelussa Graesrödderneä vastaan.

Antman on monelle suomalaiselle tuiki tuntematon nimi, sillä hän loikkasi Tanskaan jo 17-vuotiaana eikä ole pelannut kuin yhden kauden kotimaan kentillä (Gnistanissa 2018). Monipuolisen, sekä laitahyökkääjänä että keskikentällä viihtyvän suomalaispelaajan vyöltä löytyy kuitenkin viisi maaottelua Suomen U19-joukkueesta sekä kaksi maaottelua U18-joukkueesta.

Antmanin maalin näet alla olevalta videolta. Mikäli se ei näy, voit katsoa sen tästä.