”Kauhea taklaus, hän olisi voinut rikkoa pojan nilkan” – Ulosajoon johtanut PSG-pelaajan niitti sai murskaavan arvostelun

© Kuva: Getty Images

Manchester City pani keskiviikkona jo toisen jalan Mestarien liigan finaalioven väliin, kun se haki Pariisista 2-1-vierasvoiton PSG:stä (lue raportti). Yksi ottelun puhuttaneimmista tilanteista nähtiin 77. minuutilla, kun PSG:n keskikenttäpelaaja Idrissa Gueye taklasi rajusti napit edellä Cityn Ílkay Gündogania. Gueye sai erotuomarilta välittömästi punaisen kortin, eikä näin ollen pelaa otteluparin toisessa osassa ensi tiistaina.

Ulosajo oli Gueyelle jo toinen saman Mestarien liiga -kauden aikana, sillä hänet ajettiin suihkuun myös lohkovaiheen ottelussa RB Leipzigia vastaan, tuolloin kahden varoituksen myötä.

Gündogan jäi kieriskelemään kentän pintaan tuskissaan, mutta selvisi onneksi säikähdyksellä ja pystyi pelaamaan ottelun loppuun. Pelin jälkeen hän vahvisti Twitterissä olevansa kunnossa.

Senegalin maajoukkuepelaaja Gueye sai satikutia taklauksestaan myös suomalaiselta C Moren studiotiimiltä, mutta samoin häntä arvostelivat rajusti Manchester Cityn entiset pelaajat Stuart Pearce ja Joe Hart. Pearce tunnettiin itsekin rajuna taklaajana, mutta talkSPORT:ille hän ryöpytti Gueyeta rajusti.

– Kun näin tilanteen ensi kerran, pidin sitä kehnona taklauksena. Nyt, kun olemme nähneet hidastuksen, niin se oli minusta häpeällinen taklaus, Pearce tylytti.

– Hän olisi voinut rikkoa pojan nilkan. Se oli karmea taklaus takaapäin, suoraan hänen akillesjänteeseensä. Se olisi helposti voinut särkeä Gündoganin nilkan.

Pearcen kritiikkiin yhtyi myös Cityn entinen maalivahti Joe Hart. Hänen mielestään Gueyen taklaus oli ”tarpeeton”.

– Se oli turhautunut ja tarpeeton teko. Tunne sai Gueyesta vallan. Hän teki täysin väärin, ja on hyvä, ettei se johtanut mihinkään, mihin pelkäsimme sen johtavan, Hart sanoi BT Sportin haastattelussa Daily Mailin mukaan.

Hartin kanssa studiossa ollut Owen Hargreaves oli samoilla linjoilla.

– Se oli kehno taklaus Gueyelta. Se ei ollut pahantahtoinen, mutta ajoitus vain oli todella surkea, ja taklaus siksi hyvin ilkeä. Tuomarin päätös oli helppo.