Man Cityn Pep Guardiola kyseenalaisti Superliigan toimintamallin: ”Se ei ole urheilua”

© Kuva: Getty Images

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola on kyseenalaistanut Euroopan Superliigan urheilullisen toimintamallin.

Guardiolan valmentama City on yksi 12 suurseurasta, jotka ovat pistämässä pystyyn uutta kansainvälistä turnausta, joka korvaisi niiden joukkueiden osalta Mestarien liigan. Hanketta on vastustettu voimakkaasti niin jalkapalloliittojen, kansallisten sarjojen kuin kannattajien toimesta.

Superliiga toimisi suljettuna sarjana, eivätkä sen perustajajäsenet voisi pudota siitä pois.

Guardiola myönsi tiistaina, että hänestä on epämukavaa vastata kysymyksiin Superliigasta, koska hän ei tiedä siitä vielä juuri muuta kuin mitä alustavassa tiedotteessa kerrottiin. Espanjalaisvalmentaja sanoi kuitenkin olevansa skeptinen ökyliigan suljetusta sarjajärjestelmästä.

– Kukaan ei ole kertonut [minulle] mitään yksityiskohtia siitä, mitä tapahtuu tai mitä ollaan luomassa. Rehellisesti sanottuna me [valmentajat] emme ole oikeita ihmisiä vastaamaan näihin kysymyksiin, koska vain tämän [Superliigan] komitean puheenjohtaja voi puhua selkeämmin tästä jalkapallon tulevaisuutta koskevasta ideasta, sanoi Guardiola Sky Sportsin mukaan.

– Siksi tämä on hieman epämukavaa meille [valmentajille]. Meillä ei ole kaikkea tietoa. Voin antaa mielipiteeni, kun olen saanut kaiken tiedon. Voin antaa mielipiteeni sen pohjalta, mitä tällä hetkellä tiedän, mutta en tiedä enempää.

– Se ei ole urheilua, jos yrittämisen ja menestymisen välillä ei ole suhdetta. Se ei ole urheilua, jos menestys on valmiiksi taattua. Se ei ole urheilua, jos häviämisellä ei ole väliä.

– Mutta tällä hetkellä on vain tiedote, ei sen enempää. Minusta olisi hienoa, jos tämän komitean puheenjohtaja selittäisi koko maailmalle, miksi he tekivät tämän päätöksen.

– En tiedä, miksi nämä kyseiset joukkueet on valittu pelaamaan tähän kilpailuun.

– Olen sanonut monta kertaa, että haluan parasta ja vahvinta mahdollista kilpailua, etenkin Valioliigaan.

– Se ei ole reilua, jos jokin joukkue taistelee päästäkseen huipulle ja sitten se ei pääse mukaan, koska menestys on taattu vain muutamalle seuralle.