Manchester City tiedottaa kotisivuillaan todella merkittävästä jatkosopimuksesta. Kovin paljon tärkeämpiä jatkopahveja ei voi enää ollakaan kuin on pelintekijä Kevin De Bruynen jatko Valioliigan suvereenin sarjakärjen moottorina. Cityn ja 29-vuotiaan belgialaisen uusi sopimus ulottuu vuoteen 2025, kun vanha kontrahti olisi umpeutunut kauden 2022-2023 päätteeksi.

Manchester City

@ManCity
⚠️ DEFENDERS BEWARE ⚠️

We're thrilled to announce @DeBruyneKev has signed a contract extension until 2025! ⚡️

Tap to read the full story ⬇️

🔷 #ManCity | mancity.com

– En voisi olla onnellisempi, De Bruyne kommentoi tiedotteessa.

– Siitä lähtien, kun siirryin Cityyn vuonna 2015, olen tuntenut olevani kotonani. Rakastan faneja, perheeni on hyvin asettunut Manchesteriin ja oma pelaamisenikin on kehittynyt erittäin hyvin.

– Tämä seura on rakennettu menestymään. Se tarjoaa minulle kaiken, mitä tarvitsen, saadakseni itsestäni parhaan irti, joten tämän sopimuksen allekirjoittaminen oli helppo päätös. Pelaan urani parasta jalkapalloa ja tunnen rehellisesti, että vieläkin parempaa on luvassa.

– Pep [valmentaja Guardiola] ja minä ajattelemme jalkapallosta samalla tavalla. Sellainen suhde valmentajan kanssa on minulle tärkeää, koska tavoitteemme ovat täydellisesti sopusoinnussa ja haluamme samoja asioita.

De Bruyne on voittanut viiden ja puolen kauden aikana Manchester Cityssä kahdesti Valioliigan, ja on joukkueineen vahvasti matkalla kohti kolmatta mestaruutta. Kauden 2019-2020 päätteeksi hänet valittiin myös pelaajayhdistys PFA:n Vuoden pelaajaksi, Valioliigan vuoden pelaajaksi sekä UEFA:n vuoden keskikenttäpelaajaksi.

– Kevin on eittämättä yksi maailman parhaista pelaajista. Hänen suoritustasonsa on ollut huomattavan vakaa hänen Cityyn tulostaan lähtien, ja viime vuosina hänestä on kehittynyt yksi lajin parhaista, seuran jalkapallojohtaja Txiki Begiristain kehui.

[readmore from=De-Bruyne-Kevin]

De Bruyne siirtyi Manchester Cityyn Bundesliigasta, jossa hän oli edustanut Werder Bremeniä ja Wolfsburgia. Belgialainen on urakoinut vuodesta toiseen hurjia minuutteja ja tarjoillut lukuisia hienoja maalisyöttöjä, mutta juuri kausi 2019-2020 oli vertaansa vailla. 48 ottelussa De Bruyne teki 16 maalia ja syötti peräti 23. Syötöistä 20 tuli Valioliigassa, ja sillä määrällä De Bruyne sivusi sarjan yhden kauden syöttöennätystä.

Kaikkiaan De Bruyne on pelannut Manchester Cityssä 253 ottelua. Niissä hän on tehnyt 64 maalia ja syöttänyt 105.