Norwichin nousun takuumies ei unohtanut avaimia menestykseen: ”Vuosia Teemun kanssa”

© Kuva: Getty Images

Norwich Cityn hissi kulkee nyt ylöspäin, se varmistui lopullisesti lauantain mestaruussarjakierroksella. Canaries pääsi lähtemään omaan peliinsä jo varmana valioliiganousijana, sillä Swansea oli aiemmin päivällä jäänyt omassa pelissään yhteen pisteeseen. Kakkospaikan Watford onnistui jopa häviämään oman ottelunsa.

Teemu Pukki on saanut paukutella maaleja (tällä kaudella Mestaruussarjassa 25) hyvillä pohjilla, aisapari Emiliano Buendian tarjoiluista. Lauantaina homma toimi toisin päin; Pukki syötti Norwichin ainoaksi jääneen osuman argentiinalaiselle, jo viidennellä peliminuutilla. Tämän jälkeen toppari Dimitris Giannoulis ajettiin ulos, ja Bournemouth paineli lopulta 3-1 -vierasvoittoon. Juhlat pidettiin päätösvihellyksen jälkeen kuitenkin keltapaitojen leirissä.

LUE MYÖS: Teemu Pukki korosti Norwichin upean saavutuksen harvinaisuutta: ”Se kertoo kaiken”

Myös Buendia tiesi toki peliin lähdettäessä, että nousu on jo varmistunut. Uutisen levitessä aiemmin päivällä tämä oli kuitenkin vielä normaalissa valmistautumisessa peliin.

– Minä nukuin vielä! En tiennyt mitään mistään tuloksista, mutta herätessäni näin että minulle oli soitettu parikymmentä puhelua, ja onnitteluviestejä tulvi.

Jos keskikenttäpelaaja saattaakin muiden otteluiden aikana nukkua, Norwichin omissa peleissä hän on ollut todellakin hereillä – siitä todistavat kauden 13 maalia ja 16 syöttöä.

KATSO MYÖS: Teemu Pukki karkasi Norwichin nousujuhliin kesken haastattelun – ”Minun on nyt aika poistua!”

– Tämä on urani paras kausi. Tunnelma on mahtava, olen saanut pelata vuosia Teemun kanssa, vuosia Tim Krulin ja muiden kanssa. Se, että nousee Valioliigaan kaksi kertaa kahdessa vuodessa, on hämmästyttävää. Meidän on nautittava siitä nyt, mutta sitten varmistettava vielä sarjan voitto.

Norwichin nousu varmistui jo, sillä se ei enää voi pudota sarjan kahden parhaan joukosta. Watfordilla on kuitenkin vielä teoreettinen sauma nousta Mestaruussarjan voittoon. Buendia muistuttaa, että haluaa suorittaa nousun kultamitali kaulassaan.

– Meillä on tiistaina tärkeä peli, sillä haluamme tämän joukkueen päättävän kauden mestaruuteen.

Tiistain pelissä Carrow Roadille saapuu juurikin Watford.

Lähde: Norwich