Slavia Prahan puolustaja Ondřej Kúdela on saanut UEFA:lta yhden ottelun pelikiellon.

34-vuotias Kúdela solvasi tiettävästi rasistisesti Huuhkajat-tähti Glen Kamaraa Rangersin ja Slavia Prahan kohdatessa Eurooppa-liigan neljännesvälieräottelussa maaliskuussa.

Kamaran ja Kúdelan näkemykset asiasta ovat kuitenkin poikenneet alusta alkaen. Kamara on kertonut Kúdelan solvanneen häntä rasistisesti, mutta tshekkipelaaja on kiistänyt väitteet. UEFA kertoikin tiedotteessaan jatkavansa tapauksen tutkintaa.

Kamaran lakimies Aamer Anwar ei kuitenkaan ollut tyytyväinen UEFA:n langettamaan rangaistukseen. Anwarin mukaan Kúdelan pelikielto olisi pitänyt olla merkittävästi pidempi.

– Jos he haluavat oikeasti taistella rasismia vastaan, pitäisi hänelle antaa vähintään vuosi pelikieltoa, Anwar tuhahti Twitterissä.

Uutinen jatkuu upotuksen jälkeen.

Kúdela voi toki vielä myöhemmin saada pidemmänkin pelikiellon, kun UEFA:n tutkinta saadaan päätökseen, mutta nyt annettu rangaistus on kieltämättä naurettava.

Rangaistus on käytännössä mitätön, sillä Slavia Praha tiedotti jo ennen UEFA:n antamaa tuomiota, että Kúdela on sivussa ”kuumeen ja nenämurtuman” vuoksi torstain Eurooppa-liigan ottelusta Arsenalia vastaan.

Artikkelia päivitetty 6.4. kello 21:52 – otsikkoa muokattu.