Palloliiton Ari Lahti kommentoi V Sportille EM-kisojen järjestelyjä – isoja kysymyksiä yhä ilmassa

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi keskiviikkona V Sportin lähetyksessä tämänhetkiset tietonsa ensi kesän EM-kisojen järjestelyistä.

Huuhkajat pelaa tulevana kesänä historiansa ensimmäisessä arvoturnauksessa. Lohkovastustajiksi arvottiin Belgia, Venäjä ja Tanska, joista kaksi jälkimmäistä ovat isännöimässä Suomen pelejä, jos kaikki menee suunnitellusti.

Suomestakin on luonnollisesti hankittu lippuja kisoihin, jotka piti pelata jo viime vuonna, mutta koronapandemian takia suunnitelmat eivät ole vieläkään täysin lukossa.

– Suomi pelaa Kööpenhaminassa ja Pietarissa hyvin todennäköisesti, ja tiedossa on myös se, että ilmeisesti molempiin paikkoihin sallitaan myöskin jonkin verran katsojia, kommentoi Lahti Sveitsin ja Suomen välisen ottelun tauolla nähdyssä haastattelussa.

Tanskan tavoite on Lahden tietojen mukaan saada noin 10 000 katsojaa ottelua kohden, ja Pietarissa tavoitellaan jopa 25 000 silmäparin yleisömääriä.

Lahti ei voinut luvata, kuinka moni Huuhkajien kannattajista pääsee paikan päälle.

– Siihen varmasti vaikuttaa moni asia. Yksi on tietenkin ihan puhtaasti nämä matkustusrajoitukset Suomen ja Tanskan ja Suomen ja Venäjän välillä.

– Toisaalta sitten se, että vaaditaanko sinne katsomoihin jonkinlaisia rokotustodistuksia. Kolmas on se, että miten liput jaetaan. Kuitenkin molemmat paikkakunnat on käytännössä loppuunmyyty silloin aikaisempien suunnitelmien mukaisesti, ja nyt meillä ei ole tietoa, miten tämä lippuallokaatio tässä uudessa tilanteessa tehdään.

Pelit pyritään pelaamaan alkuperäisen suunnitelman mukaan 12 paikkakunnalla, mutta UEFA kuuntelee jokaisen maan viranomaisia loppuun asti. Lahden mukaan lisätietoa pitäisi saada muutaman viikon päästä.

– Sanotaan, että huhtikuun 20. päivän tienoilla meillä pitäisi olla aika selkeä kuva pelipaikkojen ja katsomorajoitusten osalta. Sitä en uskalla luvata, onko silloin vielä selvää, miten liput jaetaan, mutta kyllä silloin pitää tietää pelipaikat ja tuleeko katsojia vai ei.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.