Pep Guardiola voittaa pokaaleja hämmästyttävällä tahdilla – kertoi yksiselitteisen syyn: ”Siksi niitä on helpompaa voittaa”

© Kuva: Getty Images

Manchester City juhli sunnuntaina Englannin Liigacupin voittoa kukistamalla Wembleyllä pelatussa finaalissa Tottenhamin maalein 1-0.

Ottelun ratkaisu nähtiin 82. peliminuutilla, kun City sai vapaapotkun rangaistusalueen rajalta. Kevin De Bruynen antama vapaapotku tavoitti maalinedustalta ranskalaistoppari Aymeric Laporten, joka pääsi vapaasti puskemaan pallon maaliin.

City oli ottelussa täysin ylivoimainen. Se hallitsi ottelua mielin määrin ja ansaitsi voittonsa. Pep Guardiolan luotsaamalle ryhmälle Liigacupin voitto oli jo neljäs peräkkäinen.

Guardiolalle se oli samalla jo yhdeksäs pokaali Cityssä ja kaiken kaikkiaan 30 pokaali 12-vuotisen manageriuran aikana. Ainoastaan Man Unitedin managerilegenda Sir Alex Ferguson (49 pokaalia 39 vuodessa) sekä romanialaisluotsi Mircea Lucescu (33 pokaalia 40 vuodessa) ovat historian saatossa voittaneet enemmän pystejä.

Barcelonaa ja Bayern Müncheniä aiemmin urallaan luotsannut Guardiola ei kuitenkaan nosta itseään jalustalle vaan myöntää, että suurissa seuroissa pokaalien voittaminen on helpompaa.

– Olen ollut suurissa seuroissa: Barcelonassa, Bayern ​​Münchenissä ja täällä. Siksi niitä on helpompaa voittaa, Guardiola sanoi Sky Sportsille.

– Olemme todella onnellisia siitä, että voitimme tämän kilpailun neljännen kerran peräkkäin. Tämä oli meiltä hyvä peli.

Guardiolan ja Man Cityn pokaalisade on saamassa jatkoa loppukauden aikana vielä ainakin Valioliigan mestaruuden muodossa. City on edennyt myös Mestarien liigassa välieriin, joten seuralla on vielä triplamestaruuteenkin mahdollisuudet.