Real Madridin ja Barcelonan leirit kiistävät kilpaa liigan ratkaisun El Clásicossa – vaikka sillä taatusti on asiaan valtava merkitys

© Kuva: Getty Images

Lauantai-iltana kello 22 Suomen aikaa pyörähtää käyntiin El Clásico – siis Real Madridin ja Barcelonan kohtaaminen. Vaikka pitkään näytti siltä, että tämä kausi on Espanjassa Atlético Madridin heiniä, on tilanne nyt se, että kumpikin illan joukkueista omaa mahdollisuudet siirtyä sunnuntaille La Ligan kärjessä.

Kauden painuessa jo kohti loppuaan, on siis kyse klassikkopelin lisäksi myös La Ligan mestaruudesta. Kumpikaan joukkue ei tätä pelin alla halua myöntää.

– Atléticolla on mestaruuteen etulyöntiasema, ja meidän kaikkien pitää taistella loppuun asti. Olen sanonut samaa jo pitkän aikaa, Real Madrid -luotsi Zinédine Zidane sanoi Marcan mukaan.

– Tänä viikonloppuna on jaossa kolme pistettä, aivan kuten vaikkapa Cadizia tai Eibaria vastaan. On totta että ottelun painoarvo on hieman toinen, mutta pisteet ovat täsmälleen samat. Vaikka häviäisimme tämän pelin, mahdollisuutemme mestaruuteen eivät ole menneet.

Barcelonan keskikenttäpelaaja Frenkie de Jong puhui samanlaisilla linjoilla.

– Voitto olisi hyvin tärkeä, ja se veisi meidät lähemmäs tavoitettamme. En silti usko, että tämä on (mestaruuden kannalta) ratkaiseva matsi.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?