Suomalaispuolustaja Richard Jensen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, kun Roda JC kaatoi ”Limburgin derbyssä” maanantai-iltana Maastrichtin maalein 4-2. Kotijoukkue Maastricht johti ottelua jo 19 minuutin jälkeen 2-0, mutta Roda nousi takaa rinnalle ja ohi.

25-vuotiaalle Jensenille maalit olivat kauden ensimmäiset. Toppari tasoitti vasemman jalan laukauksellaan lukemiksi 2-2, kun pelattiin 34. minuuttia. Toisen maalinsa Jensen puski kulmapotkusta 62. minuutilla, sinetöiden loppunumeroiksi 2-4. Jensen teki kaksi maalia yhdessä ottelussa nyt ensimmäisen kerran ammattilaisurallaan.

Jo vuodesta 2012 lähtien Alankomaissa pelannut Jensen oli loka-joulukuussa kahden kuukauden ajan sivussa kentiltä takareisivamman vuoksi, mutta on noussut keväällä jälleen tuttuun rooliinsa Rodan luottotoppariksi. Kauden ensimmäisten maaliensa myötä Jensen sivuaa jo uransa yhden kauden maaliennätystä. Hän teki kaksi maalia myös kaudella 2019-2020, ja on tehnyt vuosien saatossa Roda JC Kerkradelle yhteensä viisi maalia 49 ottelussa.

Vuonna 2019 Jensen koki kaksi ikävää polvivammaa, mutta terveenä ollessaan hän on kuulunut pääsääntöisesti Roda JC:n profiilipelaajiin. Jensenillä on nyt meneillään kolmas kausi Hollannin toisella sarjatasolla Roda JC:n joukkueessa. Kaudella 2017-2018 hän pelasi Twenten riveissä myös kymmenen ottelua pääsarja Eredivisietä.

Porvoolaislähtöinen Jensen kuului aikanaan myös Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon, mutta A-maajoukkuetasolle hän ei ole vielä pikkuveljensä Fredrikin tapaan noussut. Richard Jensenin nykyinen sopimus Roda JC:n kanssa ulottuu kuluvan kauden loppuun.

Roda JC on tällä hetkellä Keuken Kampioen Divisiessä kahdeksantena, ja matkalla mukaan nousukarsintoihin. Myös maanantain derbyn kotijoukkueen Maastrichtin listoilla on suomalaispelaaja, Caenista lainalla oleva 21-vuotias laitalinkki Timo Stavitski. Stavitski pelasi syyskauden aikana 13 ottelussa, mutta loukkaantui joulukuussa, eikä ilmeisesti tämän kauden aikana enää pelaa.

Tilastojen lähteenä on käytetty Transfermarktia.