Miesten Suomen Cupissa selviteltiin lauantaina välieriin meneviä joukkueita. Jo aiemmin tiensä välierään oli selvittänyt KuPS, kaatamalla Gnistanin 5-0.

Honka tarvitsi rankkarit

Lauantaina painotus oli vahvasti pääkaupunkiseudulla. Hongan vieraana pelannut Ykkösen PK-35 piti espoolaisia pinteessä, eikä varsinaisella peliajalla nähty maaleja.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
FC Honka tänään!

Tällä kokoonpanolla lähdetään Suomen Cupin puolivälierään PK-35:ttä vastaan!

#MeOllaanHonka #SuomenCup

Maaleitta oltiin yhä, kun peliminuutteja oli takana jo 120 – edessä rangaistuspotkukilpailu.

Ottelu ja välieräpaikan kohtalo ratkaistaan rangaistuspotkuilla.

PK:n toinen laukoja Eetu Puro lähetti vetonsa löysänä, Tim Murray ehti torjuntaan. Espoolaisten ”U.S.A.” -chänttiä kuultiin myös vieraiden neljännen, Charles Katashiran suorittaman vedon jälkeen – Murraylle taas torjunta. Pilkut lopulta veikkausliigajoukkueen hyväksi 4-2, ja tie välieriin auki.

Kello 17 käynnistyivät ottelut FC Inter – SJK, sekä HIFK-HJK.

Myös Turussa painettiin varsin pitkään

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Tässä Interin kokoonpano kohta alkavaan Suomen Cupin puolivälierään!

FC Inter - SJK käyntiin klo 17.00.

Katso matsi suorana Ruudusta: ruutu.fi/stream/3811572
#fcinterturku #sjk #INTSJK #suomencup #veikkausliiga

SJK Seinäjoki

@SJK_Seinajoki
SJK:n kokoonpano tänään Suomen Cupin puolivälierään - kokoonpanon tarjoaa Atria Wilhelm.

FC INTER - SJK klo 17:00
💻 Livestream: ruutu.fi/stream/3811572

#SJKfi #SuomenCup #INTSJK #Veikkausliiga

Inter vei ensimmäistä kymmenminuuttista vahvasti, ennen vieraiden mukaanpääsyä. SJK:n rykmentti avasi peliä muutamaan otteeseen melko lupaavasti, mutta kummallakaan joukkueella ei varsinaisia maalipaikkoja avausjakson enimmäisellä puolikkaalla ollut.

Puolen tunnin kohdalla Joonas Lepistö pääsi puskemaan kohti etunurkkaa kulmapotkusta – Aati Marttinen ehti regoimaan käsillään.

Tauko. FC Inter - SJK 0-0 HT. Molemmilla joukkueilla oli yksi hyvä maalintekotilanne, ja muutenkin varsin tasainen ottelu käynnissä. #INTSJK #SJKfi #SuomenCup #Veikkausliiga

SJK joutui vaihtamaan maalivahtia toiselle jaksolle. Pelin alkuhetkinä pientä kolhua saanut Walter Viitala jätti kentän, tilalle edustusjoukkuedebyyttiinsä vasta 18-vuotias Topi Säilynoja. Nuori mies ei haastetta pelästynyt, vaan hoiti näppinsä varsinkin varsinaisen peliajan lopulla tarkasti oikeisiin paikkoihin.

Kymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Interin parhaimmistoon jälleen kuulunut Aleksi Paananen jäi kentän pintaan, ja näytti heti penkille haluavansa vaihtoon. Tilalle Alejandro Sanz.

Joukkueet eivät saaneet toisistaan selvää 90 minuutin aikana, edessä jatko-ottelu.

Tehoja ei tuntunut löytyvän, mutta tunteet kuumenivat tasaisesti ottelun venyessä – eivätkä näiden joukkueiden välillä aivan ensimmäistä kertaa. 100 minuutin pelin jälkeen erotuomari Petri Viljanen näytti keltaista SJK:n penkille – lapun vastaanotti maalivahti Viitala.

Kupittaan ilta-auringossa pelattiin jo 115. minuuttia, kun nolla viimein puhkesi. Arttu Hoskosen pusku Matias Ojalan sivuvaparista upposi Säilynojan ohi.

HJK oli lopulta varsin tyly vieras

Helsingissä väännettiin myös maaliton avauspuolisko, jonka jälkeen alkoikin sitten tapahtua.

#HJK #SuomenCup #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi

25' Ottelun alku edetty HJK:n hienoisessa hallinnassa. Maaleja ei kuitenkaan olla toistaiseksi nähty (0-0)
#HJK #HIFKHJK #SuomenCup

Kun päivän ensimmäisen cup-ottelun alusta oli ehtinyt kulua yli kolme tuntia, nähtiin puolivälierien seitsemäs maali, sekin pilkulta. Roope Riski laukoi HJK:n paikallisottelun 50. minuutilla johtoon täplältä.

HIFK jäi kenttäalivoimalle vajaat 10 minuuttia maalin jälkeen.

59' [0-1] Lisää lunta tupaan... Jukka Halme ajetaan ulos suoralla punaisella. #HIFKHJK #SuomenCup

Ulosajosta taas ehti kulua vain reilu viisiminuuttinen, ennen kuin vieraat olivat kahden maalin johdossa. Tällä kertaa viimeistelijänä juuri joukkueeseen toista kertaa urallaan siirtynyt Janne Saksela. Edelleen kaksi minuuttia – 67. minuutilla HJK:n johto kirjattiin lukemin 3-0. Lisää täksi kaudeksi klubilaistuneita maalintekijöitä; onnistujana nyt Filip Valencic.

68' Ja lisää tulee! Valenčič iskee Klubin jo 3-0 johtoon!

HJK-luotsi Toni Koskela halusi ilmeisesti varttia ennen täyttä aikaa tehdä jonkinlaisen statementin, ottamalla kaikki kolme maalintekijää vaihtoon.

Näidenkin vaihtojen jälkeen kortteja katseltiin vielä molemmin puolin, yhteensä niitä nähtiin derbyssä seitsemän, yksi niistä siis Halmeen nappaama suora punainen.

Välieräparit

Kun ottelu Turussa oli vielä ratkomatta, arvottiin Helsingissä jo välieräparit. Toisessa semifinaalissa nähdään viime kauden loppuottelun toisinto, kun FC Inter kohtaa HJK:n. Toisesta loppuottelupaikasta vääntävät KuPS ja Honka. Välierät pelataan 10. huhtikuuta.