Suorasanainen ex-hyökkääjätähti lyttäsi maanrakoon Antonio Conten ja voitosta voittoon marssivan Interin: ”He pelaavat huonoa futista”

© Kuva: Getty Images

Antonio Conte on luotsaamassa vakuuttavasti Internazionalea Serie A:n mestariksi. Juventus on voittanut Italian-mestaruuden yhdeksän kertaa peräkkäin, mutta sunnuntaina Inter kasvatti voittoputkensa jo 11 otteluun, ja johtaa sarjaa 11 pisteen erolla AC Milaniin ja 12 pisteen erolla Juventukseen, kun kahdeksan kierrosta on pelaamatta.

Entinen Italian maajoukkuehyökkääjä Antonio Cassano tunnetaan suorasanaisena miehenä. 38-vuotias Cassano pelasi itsekin Interissä kaudella 2012-2013, muttei innostu siitä jalkapallosta, jota Inter tällä hetkellä pelaa.

– Inter tulee voittamaan Scudetton, koska ainoa tapa hävitä se nyt olisi heittää mestaruus ulos ikkunasta. Minun täytyy kuitenkin sanoa raskain sydämin: he pelaavat huonoa futista, Cassano latasi toisen ex-pelaajan Christian Vierin vetämän Bobo TV:n keskustelussa, jo ennen sunnuntain Cagliari-peliä.

– Mitä uusiin pelaajahankintoihin tulee, keitä he voisivat olla? Conte ei halua oikeita mestareita.

Cassano jatkoi Vierin kanssa jutustelua Twitch-chatissa, ja lyttäsi Conten taktiset ratkaisut täysin.

– Ajaxkin pelasi Louis van Gaalin alaisuudessa kolmen miehen puolustuslinjalla, mutta Conte peluuttaa 5-3-2:ta, jossa jokainen on pallon alapuolella, puolustamassa omaa mallia. Bussi parkkiin, eikä läpimenoa ole.

– Sellainen jalkapallo puistattaa minua, ja on kammottavaa. Jos minulla olisi tuollainen valmentaja, marssisin seuran puheenjohtajan pakeille ja anelisin häntä antamaan valmentajalle potkut, Cassano muotoili värikkääseen tapaansa.

Inter on Cassanon kritiikistä huolimatta 69 maalillaan Serie A:n eniten maaleja tehnyt joukkue. Interin toimitusjohtaja Beppe Marottaa ei Conten peluutus tai taktinen asennoituminen muutenkaan häiritse, sillä hän haluaa voittaa.

– Conte on mahtava ammattilainen, hän rakastaa haasteita ja tämä on totisesti ollut sellainen. Hän tuli historiallisesti merkittävään seuraan, jonka arjessa on ollut kaikenlaista selviteltävää, Marotta totesi niin ikään ennen sunnuntain ottelua.

– Conte on läpäissyt testin täysin. Hän on erittäin positiivinen henkilö, ylpeä ja kunnianhimoinen, ja valmentaja, jota voidaan ehdottomasti pitää voittajana.

Conte vastasi lauantaina itse pelitapakritiikkiin vitsailemalla toimittajille, että Inter menisi ennen ensi kautta kauneussalonkiin. Näihinkin sanoihin Marotta tarttui.

– Meidän salonkimme on Pinetinan harjoituskenttä. Siellä joukkueella on kaikki, mitä se tarvitsee, ja mahtava valmennustiimi. Olen muutenkin Conten kanssa samaa mieltä siitä, ettei otteluita ja palkintoja voiteta pallonhallintatilastoilla.

– Kuten (Interin 60-70-luvun jo edesmennyt valmentajalegenda) Helenio Herrera on sanonut, pallonhallinta ei tarkoita urheilulajin hallintaa, sillä se perustuu vain tuloksiin, pisteisiin ja palkintoihin, Marotta muistutti.

Lähde: Football-Italia