Veikkausliiga on markkinoinut itseään syntyvien tähtien sarjana. Moni Huuhkajien avainpelaaja on tehnyt läpimurtonsa Veikkausliigassa ennen siirtymistä isompiin ympyröihin.

Myös kaudella 2021 Veikkausliigassa pelaa vino pino todella mielenkiintoisia lupauksia ja jo vanhempiakin pelaajia, joilla on mahdollisuus lopulliseen läpimurtoon.

SuomiFutis ennakoi kattavasti kautta 2021. Olemme myös listanneet jokaisesta joukkueesta todennäköisimmän läpimurtopelaajan.

Alta olevasta taulukosta näet arviomme jokaisen joukkueen läpimurtopelaajasta. Lisäksi pääset linkistä lukemaan pelaajasta tarkemmin. (Huom! Kaikkia joukkue-ennakoita ei ole vielä julkaistu.)

[table id=99 /]

Läpimurtopelaajien esittely lyhyesti

Alempana esittelyssä lyhyesti jokaisen joukkueen läpimurtopelaaja. Pääset lukemaan pelaajista tarkemmin yllä olevan taulukon linkeistä.

HJK – Anthony Olusanya (KH)

Anthony Olusanya siirtyi täksi kaudeksi HJK:hon. Kuva: Juha Tamminen.

21-vuotias Anthony Olusanya tykitti viime kaudella Ykkösessä 11 maalia kasvattiseuralleen Jarolle. Nopea ja vahva hyökkääjä on äärimmäisen kovan haasteen edessä HJK:ssa, sillä mitään ei isolla kirkolla tule ilmaiseksi.

Seuraa myös: Santer Väänänen (KK)

FC Inter – Juho Hyvärinen (LP)

Hyvärinen teki nimeään tunnetuksi viime kaudella RoPS-paidassa sellaisella voimalla, että ottajia riitti varmasti. Vasta 21-vuotias puolustaja on ehtinyt pelata hämmentävän määrän Veikkausliigaa; 80 ottelua.

Seuraa myös: Ryan Mahuta (KK)

KuPS – Santeri Haarala (KH)

Vahvarakenteinen hyökkääjä on mättänyt maaleja harjoitusotteluissa ja Suomen Cupissa talven ja kevään aikana hyvään tahtiin. Vastuuta on varmasti luvassa myös tosipelien koittaessa, varsinkin kauden alussa. Haarala, 21, taistelee peliajasta Lucas Rangelin takana Aniekpeno Udohin ja Philip Hellqvistin kanssa.

Seuraa myös: Taneli Hämäläinen (KP)

FC Honka – Niklas Pyyhtiä (KK)

Niklas Pyyhtiä esiintyi jo viime kaudella edukseen TPS:ss. Kuva: Juha Tamminen.

Vasta 17-vuotias Pyyhtiä omaa valtavan potentiaalin. Lainasopimuksen ansiosta nuorukainen pääsee jatkamaan Veikkausliigassa TPS:n karsiuduttua nousukarsinnoissa Ykköseen. Pyyhtiä vakuutti cupissa seurajohdon, ja Honka lunasti jo ennen kauden alkua pelaajaoikeudet itselleen.

Seuraa myös: Juan Alegría (KH)

Ilves – Doni Arifi (PKK)

Doni Arifi on yksi Ilveksen lukuisista hiomattomista timanteista. Kuva: Juha Tamminen.

Taitava ja fyysinen pelaaja, mutta kookasta kroppaa pitäisi hyödyntää vielä enemmän. Arifi, 19, Löytää joukkuekaverit myös pienistä väleistä.

Seuraa myös: Rasmus Leislahti (MV)

FC Lahti – Arlind Sejdiu (LH)

Sejdiu, 19, on pelannut Veikkausliigassa jo 30 ottelua, mutta iso osa esiintymisistä on ollut jämäminuutteja siellä täältä. Tällä kaudella siihen tulee muutos. Teknisesti vahva pelaaja, joka pystyy pelaamaan hyökkäyksen eri rooleissa.

Seuraa myös: Altin Zeqiri (LH), Lassi Forss (LP)

SJK – Daniel Håkans (KK)

Tällä hetkellä SJK:n kokonaisvaltaisin pelaaja on Daniel Håkans, jonka harteille on kasautumassa SJK:n pallollinen pelaaminen. Vasta 20-vuotias Håkans on aiemmin nähty laiturina, mutta talven aikana pelipaikka on vaihtunut keskikentän keskustaan kasipaikalle.

Seuraa myös: Joonas Lepistö (KH), Matias Vainionpää (KP)

HIFK – Jusif Ali (LH)

Seurasiirtoja on myös ollut sen verran, että keskittyminen arkeen on ollut koetuksella. Nyt Ali, 20, on saanut rauhassa harjoitella HIFK:ssa, jossa minuutteja on tullut cupin peleissä varsin mukavasti. Ali myös iski osuman derbyssä HJK:ta vastaan. Vastuuta on luvassa, mutta nyt Alin on myös vastattava huutoon.

Seuraa myös: Jeremiah Streng (KH)

IFK Mariehamn – Muhamed Tehe Olawale (H)

Grönvittin hyökkäyksessä on erittäin mielenkiintoinen kilpailutilanne, ja ainakin alkuvuoden perusteella Parmasta lainalla pelaava Olawale voi olla kärkimieshierarkiassa jopa yllättävänkin vahvoilla. Nuori norsunluurannikkolainen väläytteli syksyllä hienosti Veikkausliigasta pudonneen TPS:n riveissä ja sai palkinnokseen jatkaa pääsarjatasolla tänä vuonnakin.

Seuraa myös: Elias Mastokangas (HKK)

FC Haka – Maximus Tainio (KK)

Maximus Tainio (oik) on saamassa ison roolin isältään Teemulta. Kuva: Juha Tamminen.

Päävalmentaja Teemu Tainion poika Maximus, 19, on älykäs, hyvin peliä lukeva ja monipuolisen syöttövalikoiman omaava pelaaja. Ehdottomasti seuraamisen arvoinen pelaaja. Nyt minuutteja on tarjolla, mikä lupaa hyvää kehityksen kannalta.

Seuraa myös: Salomo Ojala (KH)

AC Oulu – Miika Koskela (KP)

Vasta 17-vuotias Miika Koskela on yksi suomalaisen jalkapallon suurimmista lupauksista. Kuva: Juha Tamminen.

Peliaikaa on varmasti luvassa, mutta Koskela, 17, joutuu ja pääsee myös kilpailemaan paikastaan kovemmin kuin viime kaudella. Yksi suurimmista lupauksista tällä hetkellä suomalaisessa jalkapalloilussa.

Seuraa myös: Kevin Larsson (LH)

FC KTP – Anton Lepola (MV)

Turkulaistaustainen Anton Lepola täyttää kesällä 25 vuotta, joten ihan märkäkorva hän ei ole. Lepola löi viime kaudella kunnolla läpi Ykkösessä, ja nyt odotellaan läpimurtoa myös pääsarjatasolla.

Seuraa myös: Anton Eerola (KK)