Rangersin huippuhyökkääjä Kemar Roofe on saanut UEFA:lta neljän ottelun mittaisen pelikiellon ”hyökättyään vaarallisesti toisen pelaajan kimppuun”.

Pelikielto juontaa juurensa maaliskuun Eurooppa-liigan kohuotteluun Rangersin ja Slavia Prahan välillä, jossa Roofe sai suoran punaisen kortin potkaistuaan maalivahti Ondrej Kolária vahingossa suoraan päähän.

Vaihdosta sisään tullut Roofe tavoitteli pystysyöttöä rangaistusalueen sisällä, mutta hänen korkea jalkansa tyssäsi napit edellä Kolárin kasvoihin.

KATSO MYÖS: Järkyttävä kuvasarja, ei herkille! Rangers-pelaaja tyrmäsi karmealla tavalla vastustajan maalivahdin

Pahannäköisesti loukkaantunut Kolár kannettiin paareilla pois kentältä. Hänellä oli suojakypärä päässään, kun Slavia kohtasi Arsenalin Eurooppa-liigan puolivälierävaiheen avausosassa viime viikolla.

Rangersille rapsahti samalla 9 000 euron sakot ”joukkueen sopimattomasta käytöksestä” tappio-ottelussa, jossa skottiseuran puolustaja Leon Balogun sai myös punaisen kortin. Sakko on maksettava viimeistään 90 päivän sisällä.

[readmore from=Rangers]

Ottelun puhuttanein tapaus, eli suomalaistähti Glen Kamaran kohtaama rasismi, on yhä UEFA:n tutkinnan alla. Slavian Ondrej Kudelaa syytettiin Rangersin keskikenttämiehen solvaamisesta, mutta sekä pelaaja että seura ovat toistaiseksi kieltäneet kaikki väitteet.

Kudela saa UEFA:lta vähintään 10 ottelun mittaisen pelikiellon, jos hänet todetaan syylliseksi rasismiin. Kamaran toimet ovat myös tutkinnan alla, koska häntä syytettiin Kudelan päälle hyökkäämisestä Ibrox Stadiumilla pelatun ottelun jälkeen.

Lähde: Sky Sports