UEFA-pomo Aleksander Ceferin vastasi Florentino Pérezin sotahuutoon: ”Hän ei ole enää minkään puheenjohtaja”

© Kuva: Getty Images

Uuden Euroopan Superliigan tarina jäi ainakin toistaiseksi historiallisen lyhyeksi. Liigan perustamisesta ilmoitettiin maanantain vastaisena yönä, ja alle 48 tuntia myöhemmin hanke oli käytännössä kaatunut. Ensin siitä vetäytyivät kuusi valioliigaseuraa yksi kerrallaan, sitten Atlético Madrid ja lopulta myös kolme italialaista.

Jäljelle jäivät enää Barcelona, joka sekin lopulta ilmoitti torstai-iltana hävinneensä taistelun, vaikka uskoikin Superliigan tarpeellisuuteen syvästi, sekä Real Madrid, joka ei ainoana ole eroilmoitusta jättänyt. Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez valittiin myös Euroopan Superliigan ensimmäiseksi puheenjohtajaksi, ja Pérez vakuutteli vielä keskiviikkonakin, että Superliiga oli jalkapallon tulevaisuuden kannalta tarpeellinen.

Pérezin mielestä liigan perustajaseuroja käsiteltiin, ”kuin he olisivat tappaneet jonkun”. Hän myös muistutti, että seuroja sitoo näiden allekirjoittama sopimus, eikä vetäytyminen ole niin helpopo juttu.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Ceferin reagoi nopeasti Pérezin tuoreimpiin kommentteihin. Slovenialainen Ceferin väläytteli osallistuville seuraajille mahdollisia seuraamuksia irtiotostaan, ja kävi slovenialaisen TV-kanavan Pop TV:n haastattelussa vielä suoremmin Florentino Péreziä vastaan.

– Pérez on sellaisen Superliigan puheenjohtaja, jota ei ollut olemassa. Tällä hetkellä hän ei ole minkään puheenjohtaja, 53-vuotias Ceferin latasi.

– Minulle on ollut jo pitkään selvää, ettei hän halua minun olevan UEFA:n puheenjohtaja. Se on minulle vain entistä suurempi kannustin jatkamaan työssäni.

– Pérez haluaisi mieluiten UEFA:lle puheenjohtajan, joka tottelee häntä, joka kuuluu hänelle ja joka tekee, mitä hän haluaa. Jos minulta kysytään, Superliigaa ei ole koskaan ollut olemassa. Se oli yritys perustaa rikkaille varjoliiga, joka ei noudattaisi mitään järjestelmää eikä ottaisi huomioon eurooppalaisen jalkapalloilun pyramidirakennetta, eikä sen kulttuuria, perinteitä tai historiaa.

Lähde: Transfermarkt


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta