”UEFA:n on pidennettävä vuotta 400 päivän mittaiseksi” – Pep Guardiola otti kantaa hurjaan ottelumäärään

© Kuva: Getty Images

Jalkapalloilijat ja valmentajat ovat julkisesti avautuneet viime vuosina etenkin Englannissa suurista ottelumääristä.

Europeleihin osallistuvat englantilaissseurat saattavat pelata kauden aikana yli 60 ottelua, kun mukaan lasketaan sarjaottelut, Mestarien liiga, FA Cup ja Liigacup.

Euroopan Superliiga jäi toteutumatta, mutta Mestarien liigan uuden formaatin myötä otteluita tulisi jälleen lisää jo valmiiksi täynnä olevaan kalenteriin.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola ei pidä ottelumäärien kasvattamisesta.

– Meidän on pyydettävä FIFA:a tai UEFA:a pidentämään vuotta 400 päivän mittaiseksi, jotta voimme pelata lisää otteluita. En ole Mestarien liigan asiantuntija. Pyydän ainoastaan pienentämään ottelumääriä, jotta otteluiden välillä olisi enemmän aikaa. Muut tekevät päätökset sen suhteen, minä annan vain mielipiteeni. Jos he päättävät, että meidän on pelattava kymmenen ottelua lisää, niin sitten se on niin, Guardiola totesi.

Guardiola ei ollut Superliigan puolella missään vaiheessa.

– Jalkapallo on myös bisnestä. Kaikki seurat ja kannattajat haluavat parhaat pelaajat itselleen. Ja sen vuoksi heidät on hankittava. Superliiga-suunnitelmat ovat kuopattu. Kaikki seurat ovat julkaisseet omat tiedotteensa ja meidän on jatkettava eteenpäin. Meidän on löydettävä tasa-arvo niin elämässä kuin jalkapallossakin. Siten yhteiskuntamme on parempi, Guardiola sanoi lehdistötilaisuudessaan.

Valioliiga näkyy V Sportin kanavilla ja Viaplayssa.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta