Yli 100 000 seuraajan sometili huomioi Huuhkajien pöllömaskit – ”Mitä v*ttua on tekeillä?”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen A-maajoukkueen maanmainio maalivahti Lukas Hradecky on tehnyt maaotteluiden yhteydessä tunnetuksi upean Huuhkaja-naamarin – jo ennen kuin kasvomaskit ilmestyivät kaikkien naamoille koronapandemian aikana. ”Luke” on huudattanut naamari naamallaan Suomen faneja, ja poissaollessaankin hän sonnustautui samaan valeasuun.

Nyt verkkolehti Mundial huomioi nämä naamarit Twitterissä ja Instagramissa. Mundialilla on Twitterissä lähes 118 000 seuraajaa ja Instagramissakin 73 000. Mundial jututti Twitterissä Escape to Suomi -tiliä hallinnoivaa Rich Nelsonia, ja kysyi, mistä maskeissa on oikein kyse. ”Mitä v*ttua oikein on tekeillä”, Mundial kysyi Nelsonilta.

– Mitä v*ttuapa hyvinkin. Näitä pöllönaamareita on myyty nyt parin vuoden ajan. Joukkuetta kutsutaan nimellä Huuhkajat, joka kääntyy englanniksi ”Eagle Owls”. Nimi tulee siitä, kun Bubi-niminen Huuhkaja laskeutui yläriman päällä ottelussa Belgiaa vastaan vuonna 2007. Suomi voitti pelin 2-0, joten siitä tuli Suomelle onnenkalu, Nelson selvitti maajoukkueen lempinimen taustaa.

⁣Nelson vahvistaa Bubi-huuhkajan olleen oikea ilmestys. Vaikkeivät suomalaiset erityisen taikauskoisia olekaan, juurtui nimi nopeasti pysyvään käyttöön.

– Suomalainen vaimoni sanoo, että ”olemme aivan liian rationaalisia taikauskoon”. Iso osa koko jutussa on markkinointia. Palloliitto otti siitä kaiken irti, ja nimi jäi.

Mundial julistautui suorasukaisesti Lukas Hradeckyn kannattajaksi, mutta halusi silti tietää maalivahdista lisää. Ja Nelsonhan vastasi.

– Lukas on mahtava. Teimme hänen kanssaan podcastin, ja hän avasi kaljoja kahdelta iltapäivällä. Hän muutti Suomeen lapsena Slovakiasta, koska hänen isänsä oli lentopalloammattilainen. Lukas rakastaa olutta, haluaa perustaa oman panimonsa ja hän teki nuorena melkein sopimuksen Man Unitediin. Hän kuitenkin tiesi, ettei saisi siellä pelata, Nelson jatkoi.

Mundialin jutun aiheena olevia Huuhkaja-naamareita myydään Palloliiton verkkokaupassa, tämän jutun kirjoitushetkellä alennushintaan 19,71€. Vähän maltillisemmille kannattajille on tarjolla myös koronaviruksen torjuntaan tarkoitettuja Huuhkajien kasvomaskeja hintaan 12,90€.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.