Ajax otti omansa – murskavoitto sinetöi 35. mestaruuden, hurja leveys takasi menestyksen

© Kuva: Getty Images

Amsterdamin Ajax on varmistanut sunnuntaina Hollannin Eredivisien mestaruuden kaudella 2020-2021. Mestaruus on seuralle jo historian 35:s.

Ajaxin mestaruus varmistui näytöstyyliin, kun se kukisti kotonaan FC Emmenin maalein 4-0. Maaleista vastasivat Jurrien Timber, Sebastién Haller, Devyne Rensch ja Davy Klaassen.

Ajaxin pistesaldo 31 ottelusta on 79 pistettä, kun sarjasta on pelaamatta kolme kierrosta. Lähimpinä Ajaxia ovat PSV Eindhoven ja AZ Alkmaar, joilla on ennen sunnuntaita 64 pistettä. Kiinni ne eivät siis Ajaxia voi enää kuroa. PSV:n 31. kierroksen ottelu Heerenveeniä vastaan on paraikaa käynnissä.

Ajax on 35 mestaruudellaan Hollannin menestyksekkäin seurajoukkue. Se voitti edellisen kerran mestaruuden kaksi vuotta sitten, mutta lähti myös tähän kauteen puolustavana mestarina, sillä viime kaudella mestaruus jätettiin jakamatta koronapandemian keskeytettyä kauden. Ajax pääsee Eredivisien mestarina suoraan ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Ajaxin mestarivalmentaja Erik ten Hag allekirjoitti aiemmin tällä viikolla uuden, kesään 2023 ulottuvan jatkosopimuksen.

Ajaxin menestyksen salaisuuksia oli tällä kaudella hurja laajuus, sillä Jurrien Timberistä tuli jo joukkueen 20. maalintekijä tämän Eredivisie-kauden aikana.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️