Itävallan maajoukkueen kapteeni David Alaba on pelannut Bayern Münchenin organisaatiossa jo 13 vuotta, joista viimeiset kymmenen edustusjoukkueen ehdottomana runkopelaajana. Näin siitäkin huolimatta, että Alaba täyttää tänä kesänä vasta 29 vuotta.

Ensi kaudeksi joukkue vaihtuu, vahvojen mukaan Real Madridiksi. Alaban sopimus Bayernin kanssa päättyy, ja hän saa siirtyä toisaalle ilman siirtokorvausta. Bayern München ja Real Madrid ovat jalkapallotaivaan kirkkaimpina tuikkivia tähtiseuroja, mutta Alaba ei ole silti unohtanut kasvattajaseuraansa Austria Wieniäkään.

Alaba aloitti pelaamisen Austria Wienissä 10-vuotiaana vuonna 2002, ja pelasi seurassa 16-vuotiaaksi ennen kuin siirtyi Bayern Müncheniin. Nyt hän on tullut kahdella tavalla koronakriisin koetteleman seuran avuksi.

Alaba osti Austria Wienin osakkeista 2 prosenttia, joten hän omistaa nyt 1/50-osan kasvattajaseurastaan. Kauppahinta oli 500 000 euroa. Lisäksi Alaba lähtee takaamaan toiminnan jatkuvuutta, jotta Austria Wien saisi liigalisenssinsä, jota siltä ollaan uhattu evätä.

[readmore from=Alaba-David]

Austria Wienillä kerrotaan olevan peräti 78 miljoonaa euroa velkaa. Niinpä seura on aloittanut projektin, jossa se pyrkii saamaan talouttaan tasapainoon laajan keskisuurten yritysten rintaman tukemana. Tähän tukijarintamaan on lähtenyt myös Alaba yhdessä isänsä kanssa. Seuran pääsponsori Insignia ei ole sijoittanut seuraan varojaan toivotulla tavalla, joten siksi koronapandemia ajoi Austrian kriisiin.

Austria Wien on voittanut Itävallan mestaruuden 24 kertaa, viimeksi vuonna 2012-2013. Alaba itse debytoi seuran edustusjoukkueessa vain 15 vuoden ikäisenä.

Lähteet: Kurier ja AS