Huuhkajien luottomies mahtivireessä alkavaan kauteen – neljä maalia kahdessa ottelussa

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien Robert Taylor on valmiina uuteen kauteen Norjan Eliteserienissä. 26-vuotias Taylor teki viimeisessä harjoituspelissä ennen kauden alkua joukkueelleen kaksi maalia, kun SK Brann voitti Åsanen maalein 2-1.

Ensimmäisen maalipaikkansa Taylor sai jo 20 minuutin jälkeen, kun hän laukoi tulisesti 20 metristä. Åsanen maalivahti torjui vedon kuitenkin kulmaksi.

Åsanen siirtyi pelissä johtoon toisen jakson alussa, mutta sitten esiin astui Robert Taylor. Tasoitusmaalin Taylor teki 73. minuutilla rangaistuspotkusta. Åsanen hyvin pelannut maalivahti sai jalkaansa väliin, mutta pallo painui siitä huolimatta maaliin.

Toisen kerran Taylor iski viitisen minuuttia myöhemmin. Hän sai pallon keskikentällä, ja lähti haastamaan Åsanen puolustusta. Lopulta Taylor päätti soolojuoksunsa kliiniseen viimeistelyyn.

Paikallislehti Bergens Tidendelle Taylor kertoi saaneensa SK Brannin valmentajalta ”unelmaroolin”. Tänään hän pelasi joukkueessaan kymppipaikalla 4-2-3-1-taktiikassa. Suomalainen on kiittänyt luottamuksesta, sillä hän teki kahdessa viimeisessä harjoituspelissä yhteensä neljä maalia.

– Rangaistuspotkujeni kanssa minun on tehtävä töitä. Minulla kävi siinä tuuri, Taylor totesi lehdelle.

Taylor aloittaa nyt neljännen kautensa Norjan pääsarjassa, ja toisen bergeniläisseurassa. Tehojen valossa paras kausi oli viime kausi, jolloin hän teki kuusi maalia ja syötti viisi. Harjoituspelien perusteella nyt on lupa odottaa vielä parempaa. SK Brann aloittaa kautensa ensi sunnuntaina Viking Stavangeria vastaan.