Juventus kipusi kalkkiviivoilla mukaan Mestarien liigaan – ilman Cristiano Ronaldoa

© Kuva: Getty Images

Vaisuimman kautensa vuosiin pelannut Juventus onnistui kuin onnistuikin kipuamaan myös ensi kaudeksi mukaan Mestarien liigaan. Yhdeksän edellistä Serie A -mestaruutta voittanut ja viimeisten kuuden vuoden aikana kahdesti Mestarien liigan finaalissa pelannut Juventus sijoittui Serie A:ssa neljänneksi, ja lunasti pilettinsä mukaan pisteen erolla Napoliin.

Juventus hoiti oman hommansa Serie A:n päätöskierroksella, kun se höykytti vieraskentällä Bolognaa maalein 4-1. Ottelu pantiin pakettiin jo avausjaksolla, kun Federico ChiesaÁlvaro Morata ja Adrien Rabiot tekivät maalit mieheen. Heti toisen jakson alussa Morata teki illan toisella maalillaan numeroiksi 0-4. Riccardo Orsolini teki lopussa kotijoukkueelle vielä lohtumaalin. Cristiano Ronaldo vietti koko ottelun taktisista syistä Juventuksen vaihtopenkillä.

Pelkkä voitto ei olisi riittänyt nostamaan Juventusta neljän sakkiin, vaan se tarvitsi myös pistemenetyksiä ainakin yhdeltä edellä olleilta AC Milanilta ja Napolilta. Napolin kompastuminen koittikin Juventuksen pelastukseksi.

AC Milan kaatoi vieraissa Atalantan maalein 2-0. Ottelun ainoan maalin teki 43. minuutilla rankkarista Franck Kessie. Rangaistuspotkussa ei ollut mitään epäselvää, sillä niin rajusti Theo Hernández nurin lanattiin.

Atalanta sai ensimmäisen ja ainoan laukauksensa kohti maalia vasta 66. minuutilla, mutta Gianluigi Donnarumma torjui Ruslan Malinovskyn laukauksen helposti. Vähän myöhemmin Milanin Rafael Leao chippasi pallon tolppaan, mutta vielä ei voitto sinettiään saanut. Jatkoajalla Kessien toinen rankkari sinetöi lopullisesti Milanin paluun Mestarien liigaan seitsemän vuoden poissaolon jälkeen.

Napolissa mentiin avausjakso maaleitta ja ilman laukauksia kohti maalia, mutta tunnin kohdalla kosovolaistoppari Amir Rrahmani vei uransa ensimmäisellä Serie A -maalilla Napolin 1-0-johtoon. Vajaan kymmenen minuutin ajan Juventus näytti olevan putoamassa Mestarien liigasta, mutta sitten Davide Faraoni vierasjoukkue Hellas Veronan tasoihin, ja pelasti Juventuksen. Napolin esitys oli kauttaaltaan vaisu ja loppukirikin jäi muutamaa puolittaista maalipaikkaa lukuun ottamatta valjuksi.

Napolin on tyytyminen viidenteen sijaan. Sen seuraksi Eurooppa-liigaan matkaa Lazio, joka hävisi sunnuntaina Sassuololle 0-2. Uuteen Konferenssiliigaan matkaa José Mourinhon ensi kauden valmentajakseen palkannut AS Roma, joka pelasi päätöskierroksella Speziaa vastaan vieraissa 2-2-tasapelin.

Perparim Hetemaj pelasi Beneventon paidassa uransa 300. Serie A -ottelun, mutta Beneventon sarjataso vaihtuu. Putoaminen oli varmistunut jo ennen tämänpäiväistä 1-1-vierastasapeliä Torinoa vastaan. Täydet minuutit pelanneen Hetemajn sopimus päättyy tähän kauteen.