Kiinalainen miljonääri He Shihua, 35, on noussut kuluneen kuukauden aikana suuren huomion keskipisteeksi – niin faktuaalisten kuin fiktiivistenkin tarinoiden kautta.

Shihuasta tuli hiljattain Kiinan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaavan Zibo Cujun omistaja. Kun unelma jalkapalloseuran omistamisesta toteutui, käänsi hän kuitenkin katseensa pelikenttien puolelle.

Shihua asetti itsensä nimittäin joukkueensa kokoonpanoon, ottaen kymppipaidan röyhkeästi itselleen.

Toukokuun alussa pelatussa ottelussa Manchester Cityn sisarseura Sichuan Jiuniuta vastaan hän vaihtoi itsensä kehiin, mutta ei saanut koskettua kuin muutaman kerran palloon. Peli päättyi 0–0.

Hämmentävän tapauksen jälkeen sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvia ja tarinoita, jonka mukaan Shihua olisi ottanut viime viikonloppuna askeleen entistä pidemmälle.

The Sun ja lukuisat muut tabloid-lehdet uutisoivat alla olevan kuvan perusteella, että Shihua olisi pakottanut Zibo Cujun päävalmentajaa Hongyi Huangia peluuttamaan hänen ”126-kiloista poikaansa” joukkueen jokaisessa ottelussa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Photos of Football

@photosofootball
Chinese businessman bought Zibo Cuju, second tier Chinese side, and told the coach to play his 126kg son.

(via @TUDNUSA)

 

Totuus sosiaalisessa mediassa levinneen kuvan takana on kuitenkin toinen, vaikkakin hieman vastaavanlainen Shihuan omaan tempaukseen peilattuna.

Kuva on todellisuudessa yli kaksi vuotta vanha, eikä siinä esiinny He Shihuan poika. Kulmapotkua antava pelaaja on Jilin Baijian osaomistaja Xu Guangnan, joka päätti osallistua Kiinan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelattuun otteluun vuonna 2019.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Jonathan White

@jmawhite
Very strange how some corners of the football internet have decided to create a new story. This is Jilin Baijia shareholder Xu Guangnan playing in 2019. The (much more svelte) Zibo Cuju shareholder He Shihua played himself earlier this month. scmp.com/sport/china/ar…
scmp.com

Football club owner subs on in Chinese second tier

Zibo Cuju’s shareholder comes on wearing No 10 in injury time of 0-0 draw against Manchester City sister club Sichuan Jiuniu.

Photos of Football

@photosofootball
Chinese businessman bought Zibo Cuju, second tier Chinese side, and told the coach to play his 126kg son.

(via @TUDNUSA)

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Titan Sports

@titan_plus
He Shihua, the enterpreneur-cum-player of Zibo Cuju, who was substituted in No. 10 in a CL1 match on Tuesday(left), is not the 1st club shareholder featuring in Chinese professional league. In 2019, Xu Guangnan, a shareholder of Jilin Baijia, played in CL2 donning No.7(right).

[readmore from=Kiinan-Superliiga]

Totuus on joka tapauksessa myös se, että Shihuan omistama Zibo Cuju on ollut suurissa vaikeuksissa tällä kaudella. Joukkue on napannut ensimmäisestä viidestä ottelustaan vain yhden pisteen.

Nousijaseura on onnistunut tekemään vain kaksi maalia, mutta päästänyt jopa kymmenen omiin. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon viimeisellä sijalla, mikä ei varmasti ilahduta Shihuata niin seuran pelaajana kuin omistajanakaan.

Lähde: Daily Star