Kiinalaismiljonääri osti seuran päästäkseen itse pelaamaan – somessa levinneiden kuvien takana kuitenkin toinen totuus

© Kuva: Getty Images

Kiinalainen miljonääri He Shihua, 35, on noussut kuluneen kuukauden aikana suuren huomion keskipisteeksi – niin faktuaalisten kuin fiktiivistenkin tarinoiden kautta.

Shihuasta tuli hiljattain Kiinan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaavan Zibo Cujun omistaja. Kun unelma jalkapalloseuran omistamisesta toteutui, käänsi hän kuitenkin katseensa pelikenttien puolelle.

Shihua asetti itsensä nimittäin joukkueensa kokoonpanoon, ottaen kymppipaidan röyhkeästi itselleen.

Toukokuun alussa pelatussa ottelussa Manchester Cityn sisarseura Sichuan Jiuniuta vastaan hän vaihtoi itsensä kehiin, mutta ei saanut koskettua kuin muutaman kerran palloon. Peli päättyi 0–0.

Hämmentävän tapauksen jälkeen sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvia ja tarinoita, jonka mukaan Shihua olisi ottanut viime viikonloppuna askeleen entistä pidemmälle.

The Sun ja lukuisat muut tabloid-lehdet uutisoivat alla olevan kuvan perusteella, että Shihua olisi pakottanut Zibo Cujun päävalmentajaa Hongyi Huangia peluuttamaan hänen ”126-kiloista poikaansa” joukkueen jokaisessa ottelussa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

 

Totuus sosiaalisessa mediassa levinneen kuvan takana on kuitenkin toinen, vaikkakin hieman vastaavanlainen Shihuan omaan tempaukseen peilattuna.

Kuva on todellisuudessa yli kaksi vuotta vanha, eikä siinä esiinny He Shihuan poika. Kulmapotkua antava pelaaja on Jilin Baijian osaomistaja Xu Guangnan, joka päätti osallistua Kiinan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelattuun otteluun vuonna 2019.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Totuus on joka tapauksessa myös se, että Shihuan omistama Zibo Cuju on ollut suurissa vaikeuksissa tällä kaudella. Joukkue on napannut ensimmäisestä viidestä ottelustaan vain yhden pisteen.

Nousijaseura on onnistunut tekemään vain kaksi maalia, mutta päästänyt jopa kymmenen omiin. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon viimeisellä sijalla, mikä ei varmasti ilahduta Shihuata niin seuran pelaajana kuin omistajanakaan.

Lähde: Daily Star