PSG:n ensi kauden joukkueenrakennus etenee hyvää vauhtia. Jo aiemmin talvella julkaistiin lähes koko kauden polvivamman takia menettäneen Juan Bernatin jatkosopimus, ja sen jälkeen nimet ovat vain koventuneet. Viime aikoina nimensä jatkopahviin ovat laittaneet avainpelaajat Ángel Di María, maalivahti Keylor Navas, ja ennen kaikkea joukkueen supertähti ja keulakuva Neymar, jonka rahakkaasta jatkopahvista kerrottiin lauantaina.

PSG:n vakiopelaajista sopimus on päättymässä tähän kauteen enää Moise Keanilla, Alessando Florenzilla ja Julian Draxlerilla. Ranskalaislehti L’Équipen mukaan 27-vuotiaan Draxlerin jatkosopimus on kuitenkin julkaisua vaille valmis, ja osapuolet ovat päässeet jatkosta yhteisymmärrykseen. Saksan maajoukkueen keskikenttäpelaaja tulee allekirjoittamaan vuoteen 2024 ulottuvan jatkokontrahdin.

Kiinnostava yksityiskohta Draxlerin jatkossa on, että hänen palkkansa putoaa uuden sopimuksen myötä. Bayern Münchenin kerrotaan tarjonneen Draxlerille parempaa palkkaa, mutta pelaaja päätti jatkaa Pariisissa, sillä valmentaja Mauricio Pochettino on suostutellut sinnikkäästi avainpelaajaansa jäämään. Aiempi sopimus on tuonut Draxlerille 7 miljoonan euron bruttovuosiansiot.

Draxler siirtyi PSG:hen Wolfsburgista tähtipelaajan statuksella vuonna 2017, mutta on jäänyt seurassa aina Neymarin ja Kylian Mbappén varjoon. Hänen myynnillään spekuloitiin jo viime kesänä, mutta valmentajanvaihdos on muuttanut tilanteen. Pochettino luottaa Draxleriin ja haluaa tämän jäävän.

[readmore from=Draxler-Julian]

Transfermarktin mukaan Draxleria ovat havitelleet Bayern Münchenin lisäksi myös Valioliigan ja Serie A:n seurat.

Vanhan sopimuksensa palkalla – 600 000 euroa kuukaudessa – Draxler on ollut Ligue 1:n palkkatilastossa sarjan 13. parhaiten palkattu pelaaja. Sarjan palkkakuningas on 2,5 miljoonaa euroa kuussa ansaitseva Neymar.

Yli miljoonan kuussa ansaitsee lisäksi viisi muutakin pelaajaa, kaikki PSG:ssä. Kylian Mbappén kuukausiansiot ovat 2,09 miljoonaa euroa, Marco Verrattin ja Marquinhosin 1,2 miljoonaa euroa, Ángel Di Marían 1,1 miljoonaa euroa ja Keylor Navasin tasan miljoona. Transfermarktin julkaisemat palkkatiedot perustuvat L’Équipen tietoihin.

Lähteet: AS ja Transfermarkt