36-vuotias Niki Mäenpää on saanut loistaa sen jälkeen, kun hän nousi säännöllisesti Venezian pelaavaksi maalivahdiksi huhtikuun alun jälkeen. Vajaassa kahdessa kuukaudessa Mäenpää on pitänyt maalinsa puhtaana neljässä ottelussa ja päästänyt kymmenessä pelissä yhteensä vain yhdeksän maalia.

Tuorein nollapeli tuli sunnuntai-iltana, kun Venezia voitti vieraskentällä Serie B:n nousukarsintojen finaalin avausosassa paikallisvastustaja Cittadellan 1-0. Veneton maakunnan toinen derby pelataan ensi torstaina Venetsiassa. Tuosta ottelusta Venezialle riittää siis tasapeli Serie A:han nousuun.

Venezia FC

@VeneziaFC_EN
After 19 years, we’re 90 minutes from our return to Serie A.

#ArancioNeroVerde 🟠⚫️🟢

Sunnuntaisen ottelun ainoan maalin teki Venezian Francesco Di Mariano 50. peliminuutilla. Molemmille maalivahdeille tilastoitiin kaksi torjuntaa. Niki Mäenpään paras pelastus tuli Frank Tsadjoutin yritykseen lähietäisyydeltä.

Venezia FC

@VeneziaFC_EN
Enrico Baldini gets the first shot on target for the hosts, finding an opening from the left side and firing to the near post, but Mäenpää gets down and makes the stop.

43’ | Cittadella-Venezia | 0-0
Playoff Final, First Leg
#CitVen

Venezia FC

@VeneziaFC_EN
Enrico Baldini sets up Milan loanee Frank Tsadjout in front and Mäenpää makes a massive save.

80’ | Cittadella-Venezia | 0-1
Playoff Final, First Leg
#CitVen

Helmikuun puolivälissä Veneziaan siirtyneen Mäenpään sopimus Venezian kanssa kattaa vain tämän kauden, mutta siinä on optio vuoden jatkosta. Venezian pelaajalistoilla on myös vuodenvaihteessa seuraan siirtynyt Lauri Ala-Myllymäki, mutta hän ei ole vielä debyyttiään tehnyt kärsittyään koko kevätkauden ajan loukkaantumisesta.

Lähde: Football-Italia