Werder Bremen on antanut potkut päävalmentajalleen Florian Kohfeldtille.

Kohfeldtin, 38, viimeiseksi otteluksi jäi lauantain 0-2-tappio Augsburgille. Hän aloitti tehtävässään syksyllä 2017, mutta oli jo sitä ennen toiminut useissa valmennustehtävissä Bremenin organisaatiossa.

– Me emme valitettavasti Augsburg-ottelun jälkeen olleet enää vakuuttuneita siitä, että pystymme pitämään paikkamme Bundesliigassa Floarian Kohfeldt päävalmentajanamme. Sen seurauksena me konsultoimme seuran hallitusta tappion jälkeisenä iltana ja tulimme lopulta tähän päätökseen. Olemme yhä vakuuttuneita siitä, että Florian Kohfeldt on loistava valmentaja, mutta tällä hetkellä vallitsee yhteisymmärrys siitä, että muutos oli tarpeen putoamisen välttämiseksi, kommentoi Werder Bremenin urheilutoimenjohtaja Frank Baumann seuran tiedotteessa.

Kohfeldtin paikan ottaa loppukauden ajaksi seuralegenda Thomas Schaaf, joka valmensi aiemmin Bremeniä 14 vuoden ajan ja voitti muun muassa kauden 2003-04 tuplamestaruuden (Bundesliiga, Saksan Cup).

Schaaf, 60, ja Bremen ovat sopineet, että hän valmentaa joukkuetta vain kauden viimeisessä ottelussa ja mahdollisissa liigakarsinnoissa. Werder on päätöskierrokselle lähdettäessä juurikin karsijan paikalla, pisteen perässä Arminia Bielefeldiä ja pisteen edellä Kölniä.

Huuhkajien entinen kapteeni Niklas Moisander on pelannut tällä kaudella Werder Bremenissä 22 ottelua.