Jemenin A-maajoukkueen päävalmentaja Sami Al Nash on menehtynyt koronavirustartunnan seurauksena. Al Nash oli kuollessaan 64-vuotias.

Al Nash sairastui koronavirukseen huhtikuussa pidetyn harjoitusleirin yhteydessä. Hän menehtyi maanantaina 10. toukokuuta. Jemenin jalkapalloliitto tiedotti asiasta sunnuntaina.

YemenFA

@Yemenfa
ننعي وفاة مدرب المنتخب الوطني الأول الكابتن/ سامي النعاش صباح اليوم متأثراً بإصابته بفايروس كورونا.
إنا لله وإنا اليه راجعون

Al Nash toimi Jemenin maajoukkuevalmentajana jo neljännellä pestillään. Hän valmensi maajoukkuetta ensin vuonna 2009, sitten vuonna 2012 ja vielä vuonna 2013. Sitten seurasi viiden ja puolen vuoden tauko, kunnes Al Nash aloitti viimeiseksi jääneessä valmennustehtävässään heinäkuussa 2019. Kaikkiaan hän valmensi Jemeniä 26 maaottelussa.

Jemen joutuu kesäkuun MM-karsintaotteluihin näin ollen oudossa tilanteessa vain muutamaa viikkoa päävalmentajan kuoleman jälkeen. Jemen kohtaa 5.6. Saudi-Arabian, 11.6. Uzbekistanin ja 15.6. Palestiinan. Kaikki kolme ottelua pelataan Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa.

Jemen saavutti MM-karsintojen toisen vaiheen alkutaipaleella hyviä tuloksia, kun se pakotti lohkon ennakkosuosikki Saudi-Arabian 2-2-tasapeliin ja otti historiansa ensimmäisen voiton karsintojen tässä vaiheessa nujerrettuaan Palestiinan 1-0. Jatkopaikka MM-karsintojen kolmannessa vaiheessa on maalle kuitenkin jokseenkin utopistinen tavoite.

FIFA-rankingissa sijalla 145 oleva Jemen ei ole koskaan esiintynyt MM-kisoissa, mutta se pelasi ensi kerran Aasian mestaruusturnauksessa vuonna 2019.