Robert Taylor viihtyy Rosenborgin kotikentällä – suurseuran kiusana vuodesta toiseen

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien Robert Taylor teki torstaina Eliteserien-kauden ensimmäisen maalinsa, kun hän vei joukkueensa SK Brannin Rosenborgin vieraana 2-1-johtoon. Taylorin maali syntyi vastahyökkäyksestä vain vähän sen jälkeen, kun Rosenborgin pelaajat huusivat pelanneensa pallon Brannin maaliin. Tuomaritiimin näkemyksen mukaan Brann-vahti Håkon Opdal kuitenkin torjui pallon ennen maaliviivaa.

Brann sai kuitenkin ottelun lopussa pettyä, kun Rosenborgin hyökkääjä Kristoffer Zachariassen viimeisteli lisäajan 4. minuutilla hattutemppunsa, ja käänsi tappioaseman Rosenborgin 3-2-voitoksi. Voitto nosti Rosenborgin sarjakärkeen ja viisi maalia neljässä ottelussa tehneen Zachariassenin maalipörssin jaetulle kärkipaikalle. Bergenin saldo sen sijaan on murheellinen: neljä tappiota neljästä ottelusta.

Robert Taylor otettiin vaihtoon 2-2-tilanteessa 87. peliminuutilla, joten hän seurasi ratkaisumaalin syntyä vaihtopenkiltä.

Norjan mahtiseura Rosenborgin kotikenttä on ollut Taylorille mieluisa paikka pelata, villä norjalaistoimittaja Petter Velandin mukaan suomalaisesta tuli ensimmäinen pelaaja kuuteen kauteen, joka on onnistunut maalinteossa Lerkendalilla vierasjoukkueen pelaajana kolmella perättäisellä kaudella. Kesällä 2019 Taylor maalasi RBK:ta vastaan Tromsøn peliasussa, ja nyt kahdesti vajaan puolen vuoden sisällä Brannin paidassa.

Edellisen kerran tempussa oli onnistunut tanskalainen Christian Gytkjaer, joka osui Haugesundin pelaajana kausilla 2013-2015 Rosenborgia vastaan vieraissa. Kaudeksi 2016 Gytkjaer ostettijn Rosenborgiin, jossa hän voitti kaudella 2016 Norjan-mestaruuden sekä pääsarjan maalikuninkuuden. Nykyisin Gytkjaer edustaa Serie B:n Monzaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.