Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen on nimennyt Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueryhmän kesäkuun maaotteluihin Ruotsia ja Slovakiaa vastaan.

Pikkuhuuhkajat leireili edellisen kerran maaliskuussa, jolloin moni niin sanotuista nimimiehistä loisti poissaolollaan. Nyt Malisen nimeämässä ryhmässä on useita ulkomailla pelaavia pelaajia sekä Veikkausliigaseurojen runkopelaajia.

– Saamme mukaan paljon sellaisia pelaajia, jotka eivät viimeksi päässeet mukaan. Olemme aika lähellä sitä ryhmää, jolla lähdemme syksyllä EM-karsintoihin. Syksyyn on kuitenkin vielä pitkä matka, johon mahtuu monta harjoitusta, peliä ja yllättävää tapahtumaa. Meidän täytyy varautua niihin, Malinen toteaa Palloliiton tiedotteessa.

– Muutama pelaajamme on saanut etenkin Veikkausliigassa mukavasti vastuuta, ja kilpailu paikoista on kiristynyt. Sekä nimettyyn joukkueeseen että varasijoille on tullut uusia nimiä – moni hyvällä CV:llä varustettu pelaaja jäi jopa ulkopuolelle, kun peliminuutit ovat jääneet vähemmälle. Seuraamme kuitenkin laajan pelaajaryhmän esityksiä seurajoukkueissa.

Pikkuhuuhkajat kohtaa Ruotsin 3. kesäkuuta Falkenbergissä ja 8. kesäkuuta Slovakian Nitrassa. Ruotsi- ja Slovakia-ottelut ovat Suomen viimeiset ennen syksyllä alkavia EM-karsintoja.

Pikkuhuuhkajat Ruotsia ja Slovakiaa vastaan:

Rasmus Leislahti (mv) Ilves
Viljami Sinisalo (mv) Aston Villa FC
Joona Tiainen (mv) FC Lahti
Mikael Almén Ilves
Oliver Antman FC Nordsjælland
Tobias Fagerström HSV
Pyry Hannola SJK
Juho Hyvärinen FC Inter
Taneli Hämäläinen KuPS
Daniel Håkans SJK
Kalle Katz Ilves
Miika Koskela AC Oulu
Ville Koski FC Honka
Elias Mastokangas IFK Mariehamn
Eetu Mömmö Ilves
Noah Nurmi FC Inter
Anthony Olusanya HJK
Jaakko Oksanen Brentford FC
Niklas Pyyhtiä FC Honka
Naatan Skyttä Toulouse FC
Anssi Suhonen HSV
Robin Tihi AFC Eskilstuna
Matias Vainionpää SJK