Uhkaako PSG:tä jopa pokaaliton kausi? – Kapteeni huolissaan: ”Meidän täytyy jutella”

© Kuva: Getty Images

Siitä lähtien, kun qatarilainen Qatar Sports Investments osti Paris Saint-Germainin vuonna 2011, on seura janonnut menestystä Mestarien liigassa enemmän kuin mitään muuta. PSG on nähty Mestarien liigan pudotuspeleissä kaikilla kymmenellä viimeisellä kaudella, mutta pokaalia sen pelaajat eivät ole vielä päässeet koskettamaan. Viime vuosina on tosin päästy lähelle, sillä viime kaudella PSG eteni ensi kerran kilpailun loppuotteluun, ja tällä kaudella se taipui vasta välierävaiheessa.

Samaan aikaan PSG:n menestys Ranskan sisäisissä kilpailuissa on otettu jokseenkin itsestäänselvyytenä. Viimeisistä kahdeksasta Ligue 1:n mestaruudesta PSG on voittanut seitsemän, vain kauden 2016-2017 jäätyä välivuodeksi. Tuolloin mestaruutta juhli Monaco.

Lisäksi sillä on viimeisten kuuden kauden ajalta viisi ”cup-tuplaa” (Ranskan Cup ja tällä kaudella ohjelmasta pudotettu Liigacup). Vain kaudella 2018-2019 molemmat cup-mestaruudet menivät muille seuroille (Rennes ja Strasbourg). Ranskan Supercupissa PSG:llä on allaan kahdeksan vuoden voittoputki. Viimeksi ottelussa kaatui Marseille elokuulta tämän vuoden tammikuulle siirretyssä pelissä.

Nyt PSG:tä uhkaa jopa todellinen harvinaisuus: mahdollinen pokaalitta jääminen ensi kerran sitten kauden 2011-2012 (jos vain yhden ottelun sisältävää, ja vähemmän arvostettua Ranskan Supercupia ei oteta lukuun). Kuten todettua, Liigacupia ei Ranskassa tällä kaudella pelata, ja Mestarien liigan loppuotteluun PSG ei tänä vuonna yltänyt. Ligue 1:n kolme vuotta jatkunut mestaruusputki on nimittäin aidossa vaarassa katketa, kun PSG jäi sunnuntaina Rennes’n kanssa 1-1-tasapeliin.

Mestaruus on ensi kerran katkolla jo ensi sunnuntaina Ligue 1 -kauden toiseksi viimeisellä kierroksella. Lillellä on kolmen pisteen etumatka PSG:hen, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Kahden viimeisen kierroksen ottelut pelataan samaan kellonaikaan, joten Ranskan mestaruustaistelu saa todella kutkuttavan lopun.

Lille saa tuolloin vieraakseen Saint-Étiennen ja PSG Reimsin. Kummankaan vastustajalla ei ottelussa enää todellista panosta ole. Molemmat ottelut alkavat kello 22. Jos Lille saa omasta ottelustaan enemmän pisteitä kuin PSG omastaan, juhlii se seurahistoriansa neljättä Ranskan-mestaruutta ja ensimmäistä kymmeneen vuoteen. Päätöskierroksella Lille kohtaa vieraissa Angersin ja PSG Brestin.

Jos joukkueet päätyvät tasapisteisiin, ratkaistaan mestaruus maalieron perusteella. Silloin PSG on vahvoilla, sillä sen maaliero on 12 maalia Lilleä parempi. Nostaakseen mestaruuspokaalin ilmaan PSG:n on joka tapauksessa toivottava Lillen tappiota joko Saint-Étienneä tai Angersia vastaan, tai kahta tasapeliä. Omissa käsissä sen mestaruus ei enää ole. Tilanne vetikin PSG:n kapteenin Marquinhosin hyvin hiljaiseksi.

– Tietysti se [sunnuntainen tasapeli] on isku moraalillemme. Aiomme uskoa loppuun saakka, mutta PSG:n on pystyttävä paljon parempaan. Tiedämme sen olevan vaikeaa, mutta meidän täytyy uskoa siihen, että voimme voittaa mestaruuden ja molemmat viimeiset pelimme, brassitoppari sanoi pelin jälkeen Canal+:lle.

– Meillä oli maalipaikkoja, muttemme tehneet maaleja. Jalkapallo on sellaista, pieniä yksityiskohtia. Jos ei paikoista ratkaise… Meille on käynyt niin jo monta kertaa, mutta se on totuus. Me emme tehneet paikoistamme maaleja, ja Rennes onnistui kulmapotkusta.

– Olemme hävinneet tällä kaudella pelejä, joita meidän ei olisi pitänyt hävitä. Olemme menettäneet kotona liikaa pisteitä, ja lopussa se sattuu.

Marquinhosin mielestä PSG:n pelaajilla on nyt vakava peiliin katsomisen ja keskustelun paikka.

– Meidän täytyy jutella tämän viikon aikana. PSG:ssä ei voi hyväksyä tuollaisia pistemenetyksiä. Kerran, kaksi kertaa ja kolme kertaa. Sitä on alkanut tapahtua jo usein.

– Tämä ei selvästi ole paras kautemme. Emme ole olleet kovin vahvoja, ja meidän on pystyttävä paljon parempaan. Meidän on puhuttava toistemme kanssa ensi kautta ajatellen, Marquinhos naulasi.

Lille pääsee sunnuntain tärkeään otteluun peräti kahdeksan lepopäivän jälkeen. PSG:llä puolestaan on edessään kahden ottelun viikko, sillä se pelaa myös keskiviikkona. Tuolloin Pariisilaisseura kohtaa Ranskan Cupin välierässä vieraskentällä Montpellierin. Cupiinkin suhtaudutaan varmasti PSG:ssä nyt vakavasti, sillä mikäli cupissakin tulisi tappio, uhkaisi PSG:tä jopa tuikiharvinainen pokaaliton kausi.

Toisessa cup-välierässä kohtaavat torstaina neljännellä sarjatasolla pelaava superyllättäjä GFA 74 sekä Ligue 1:ssä kolmantena oleva AS Monaco. Finaali pelataan 19. toukokuuta, joten välieränsä voittaessaan PSG:llä on myös ensi viikolla kaksi peliä.

Lähde: Goal


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 4-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle neljän maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!