Yle: Huuhkajien kannattajille taas mutka matkaan – VR ei kuljeta matkustajia Pietariin EM-kisoihin

© Kuva: Juha Tamminen

Ne Huuhkajien kannattajat, jotka aikovat yhä matkustaa paikan päälle Pietariin kannustamaan Suomea EM-kisoissa, joutuvat tyytymään reissaamiseen pyörien päällä tai lentäen. Yle kertoi perjantaina, ettei VR aio aloittaa henkilöjunaliikennettä Suomesta Pietariin EM-kisojen aikana. Päätös johtuu koronavirustilanteesta.

Vainikkalan raja-asema pysyy edelleen henkilöjunaliikenteeltä suljettuna, ja Allegro-junat siten asemalaitureilla. Sen sijaan VR lupaa kuljettaa Suomen jalkapallomaajoukkueen Pietariin yksityisellä junavuorolla. Vuorolle on haettu viranomaisilta rajanylityslupaa.

Henkilöjunat eivät ole kulkeneet Venäjälle koko pandemian aikana, sillä keskeytys alkoi jo viime vuoden maaliskuussa. Suomi pelaa alkulohkon peleistään Pietarissa kaksi: Venäjää vastaan 16. kesäkuuta ja Belgiaa vastaan 21. kesäkuuta. Avausottelu Tanskaa vastaan pelataan Kööpenhaminassa 12.6.

Kisoihin matkaaville Suomen kannattajille järjestynee luultavasti bussikuljetuksia Pietariin. Junien pysyminen asemalla ei ole ainoa ongelma, sillä myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL on suositellut kannattajia pysymään kotona Venäjän pahenevan koronatilanteen takia. Kisoihin matkustavilta kannattajilta vaaditaan ennen rajanylitystä tuore negatiivinen koronatestitulos.


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille