Vaisun kauden pelannut Celtic on nimittänyt tänään uuden päävalmentajan. Joukkuetta reilut puolitoista kautta valmentanut Neil Lennon sai kenkää helmikuussa, ja loppukauden ajan Celticiä valmensi väliaikaisella sopimuksella John Kennedy. Nyt uudeksi päävalmentajaksi on palkattu kreikkalaissyntyinen australialainen Ange Postecoglou. Postecogloun sopimus on yksivuotinen.

55-vuotias Postecoglou muistetaan parhaiten Australian maajoukkueesta, jota hän valmensi vuosina 2013-2017. Hän toimi Australian käskyttäjänä vuoden 2014 MM-kisoissa sekä johdatti Socceroosin vuotta myöhemmin maan historian ensimmäiseen Aasian-mestaruuteen.

Tammikuusta 2018 lähtien Postecoglou on valmentanut japanilaista Yokohama F. Marinosia. Hän voitti seurassa Japanin-mestaruuden vuonna 2019, seuran ensimmäisen mestaruuden 15 vuoteen. Postecoglou tunnetaan hyökkäysvoittoisen jalkapalloilun ystävänä.

– Saamani tilaisuus on yksi suurimmista kunnioista jalkapalloilussa. Otan lämmöllä vastaan vastuun johtaa suurenmoista seuraamme kohti tulevaisuutta, Postecoglou toteaa Celticin kotisivujen tiedotteessa.

[readmore from=Celtic]

– Celtic on yksi maailman jalkapalloilun isoista nimistä, siitä ei ole epäilystäkään. Se on jättimäinen seura ja todellinen jalkapalloinstituutio, jolla on oikeaa historiaa, oikeaa substanssia, oikeaa aitoutta ja oikeaa sielua. Tiedän, että Celtic on todella monille ihmisille todellinen elämäntapa, ja tunnen tähän asemaan liittyvät vaatimukset. Olen valmis tekemään kaikkeni vastatakseni noihin vaatimuksiin.

– Teen kaikkeni saadakseni mahtavan seuramme takaisin huipulle, ja samalla peluutta fanien arvostamaa jalkapalloa. Haluamme viihdyttää fanejamme ja haluamme voittaa. Ne ovat itse itselleni aina asettamiani päämääriä, ja niiden kanssa alan nyt tehdä työtä.