Eric Garcia, 20, on nyt virallisesti jälleen Barcelonan mies. Espanjalainen keskuspuolustaja on pelannut kolme edellistä kautta Manchester Cityssä. Vastuu on kuitenkin ollut vähäistä. Hän siirtyi Englantiin vuonna 2017 Barcelonan akatemiasta ja palaa nyt takaisin kasvattajaseuraansa, kun sopimus Man Cityn kanssa umpeutuu heinäkuun ensimmäinen päivä.

City tarjosi Garcialle viime kesänä uutta sopimusta, mutta Garcia kieltäytyi. Italialaistoimittaja Fabrizio Romano uutisoikin joulukuussa, että Barcelona oli jo talveen mennessä sopinut siirrosta Garcian kanssa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Garcia on noin vuorokauden sisään toinen Barcelonan tekemä ilmainen hankinta Citystä, kun vain päivää aiemmin se sai naarattua Sergio Agüeron, 32, Lionel Messin (seura)kaveriksi. Barcelona selkeästi arvostaa uutta pelaajaansa, mikä näkyy 400 miljoonan euron suuruisessa ulosostoklausuulissa. Espanjan laki velvoittaa jokaista joukkuetta asettamaan pelaajilleen ulosostohinnan, jotta pelaaja voi halutessaan ostaa sopimuksensa ulos. Garcian sopimus on viisivuotinen.

Garcia voidaan nähdä tositoimissa kesällä pelattavissa EM-kilpailuissa. Luis Enrique on nimennyt hänet Espanjan lopulliseen kokoonpanoon.