Bayern Münchenin historian ensimmäinen ei-saksalainen kapteeni Mark van Bommel otti keskiviikkona pienen harppauksen valmentajamaailmassa. 44-vuotias Van Bommel nimettiin kaksivuotisella sopimuksella Bundesliigan Wolfsburgin uudeksi päävalmentajaksi. Näin hollantilainen pääsee suoraan mukaan myös Mestarien liigan lohkovaiheeseen, sillä Wolfsburg sijoittui päättyneellä kaudella sarjassa neljänneksi.

Wolfsburg joutui etsimään uuden valmentajan, kun viime kauden valmentaja, itävaltalainen Oliver Glasner vaihtoi Eintracht Frankfurtin peräsimeen. Bundesliigassa on ollut ennennäkemätön valmentajakaruselli, sillä kaikki viime kauden kuusi parasta lähtevät ensi kauteen uuden valmentajan opein (lue lisää Euroopan huippusarjojen valmentajahulinoista täältä).

VfL Wolfsburg

@VfL_Wolfsburg
Welkom @MarkvanBommel6! 🐺🔥

Mark van Bommel wird neuer Cheftrainer unserer Wölfe! Der 44-Jährige unterzeichnete einen Vertrag bis zum 30. Juni 2023.

#VfLWolfsburg

– Saimme henkilökohtaisista keskusteluista Mark van Bommelin kanssa käsityksen, että hän sopii täydellisesti filosofiaamme, Wolfsburgin urheilujohtaja Jörg Schmadtke kommentoi.

– Hän on kansainvälisesti tunnettu jalkapalloammattilainen ja tietää, mikä häntä Bundesliigassa odottaa. Lisäksi hänellä on valtava kunnianhimo, joka näkyi jo hänen monivuotisella pelaajaurallaan. Mark van Bommel on toiveratkaisumme ja olemme vakuuttuneita siitä, että VfL:n menestyksekäs tie voi jatkua hänen ja hänen valmennustiiminsä kanssa.

[readmore from=Van-Bommel-Mark]

Van Bommel pelasi Bayernin keskikentän pohjalla viisi kautta vuosina 2006-2011 ja voitti kaksi Saksan tuplamestaruutta. Hän edusti urallaan myös Barcelonaa, AC Milania ja PSV Eindhovenia, voittaen ensinmainitussa Mestarien liigan. Hollannin maajoukkueessa Van Bommel teki kymmenen maalia 79 ottelussa. Hän pelasi myös vuoden 2010 MM-finaalissa, joka päättyi Espanjan voittoon.

Ennen Wolfsburgia Van Bommelin ainoa päävalmentajauran pesti oli puolitoista vuotta kestänyt ajanjakso PSV Eindhovenissa. Sieltä hän lähti joulukuussa 2019. Lisäksi Van Bommel on toiminut appensa Bert van Marwijkin valmennustiimissä apuvalmentajana Saudi-Arabian, Australian ja viimeksi Yhdistyneiden Arabiemiraattien maajoukkueissa.