Silas Wamangitukana tunnettu Stuttgartin hyökkääjä on pelannut väärennetyillä papereilla ja on vuoden vanhempi kuin on luultu.

Stuttgart kertoi tiistaina tiedotteessaan, että hyökkääjän oikea nimi on Silas Katompa Mvumpa. Kongolaiskärki kertoi seuralleen, että hän oli joutunut entisen agenttinsa ”masinoinnin” uhriksi ja että hän on oikeasti 22-vuotias.

– Olen elänyt viimeiset vuodet jatkuvassa pelossa ja olen ollut myös hyvin huolissani perheestäni Kongossa. Minun oli vaikea paljastaa tarinani, kommentoi Silas.

Kaikki sai alkunsa, kun Silas kutsuttiin testijaksolle belgialaisseura Anderlechetiin vuonna 2017. Anderlecht oli kiinnostunut hänestä, mutta seura neuvoi häntä palaamaan Kongoon hakemaan uutta viisumia. Silasin silloinen agentti sanoi kuitenkin hänelle, että hän ei pystyisi palaamaan Eurooppaan, jos hän matkustaisi Kongoon.

– Koska Silas oli todella nuori, täysin kokematon ja yksin, hän luotti agenttiin, jonka hän tunsi Kongosta, ja hänestä tuli täysin riippuvainen [agentista]. Hän asui Pariisissa agentin kanssa, joka pitkälti eristi hänet ulkomaailmasta. Silah ei voinut käyttää tiliään, eikä hän päässyt käsiksi papereihinsa, kertoi Stuttgart.

Seuran mukaan agentti antoi Silasille paperit, joissa hänen syntymäpäiväänsä oli muutettu tasan vuodella ja hänen nimekseen kerrottiin Silas Wamangituka (yksi hänen isänsä nimistä).

Stuttgart kertoi hiljattain saaneensa uusia asiakirjoja Kongosta ja olleensa aiheesta yhteydessä paikallisiin viranomaisiin. Myös Saksan jalkapalloliitolle on kerrottu tapauksesta. Stuttgart olettaa, että Silas saa yhä jatkaa pelaamista.

– Silas on yhä se pelaaja ja ihminen, joka pelasi tiensä kannattajiemme ja joukkuekaveriensa sydämiin. Mitä nimenvaihdokseen tulee, hän on tässä ennen kaikkea uhri. Me suojelemme häntä sen mukaisesti, kommentoi Stuttgartin urheilutoimenjohtaja Sven Mislintat.

Päättyneellä kaudella Silas pelasi Bundesliigassa 25 ottelua tehden niissä yhteensä 11 maalia ja syöttäen viisi, ja hänet valittiin koko sarjan parhaaksi tulokkaaksi.