Brasilian keskikenttäpelaaja ja kapteeni Casemiro sanoo, että koko maajoukkue valmennusryhmäänsä myöten vastustaa Copa Américan järjestämistä Brasiliassa.

Etelä-Amerikan mestaruusturnaus oli alunperin tarkoitus järjestää Kolumbiassa ja Argentiinassa, mutta ensin kisaisännyys vietiin Kolumbialta maan levottomuuksien takia ja myöhemmin Argentiinalta sen vaikeasta koronavirustilanteesta johtuen.

Kisat myönnettiin viime viikolla Brasilialle, mikä on aiheuttanut suurta ihmetystä ja ärsyyntymistä sen kansalaisissa, sillä myös Brasilian koronatilanne on huolestuttava.

Brasilialaismediassa kerrottiin aiemmin tällä viikolla, että maajoukkueen pelaajat ovat kyseenalaistaneet, onko turnauksen pelaamisessa mitään järkeä. Brasilian päävalmentaja Tite joutui lehdistötilaisuuteen yksin, sillä Casemiro kieltäytyi osallistumasta siihen.

– Pelaajat ovat eri mieltä presidentin (Jair Bolsonaro) kanssa siitä, pitäisikö turnausta pelata. Sen vuoksi kapteenimme Casemiro ei ole täällä, Tite totesi lehdistötilaisuuden alussa.

Lauantain vastaisena yönä Brasilia voitti Ecuadorin MM-karsinnoissa 2-0. Ottelun jälkeen Casemiro antoi ymmärtää, että koko joukkue vastustaa kisojen järjestämistä Brasiliassa. Hänen mukaansa Brasilian joukkue aikoo saada mielipiteensä kuuluviin seuraavan karsintapelin jälkeen.

– Kaikki tietävät, mikä on meidän kantamme Copa Américan järjestämisestä Brasiliassa. Se ei voisi olla selkeämpi, sanoi Casemiro Goalin mukaan.

– Me haluamme tehdä mielipiteemme entistä selkeämmäksi Paraguay-pelin (8.6.) jälkeen.

– Kyse ei ole vain minusta tai vain Euroopassa pelaavista pelaajista. Kaikki ovat tässä mukana, Tite mukaan lukien. Kaikki yhdessä.