Copa Américan pitäisi käynnistyä maanantaina 14. kesäkuuta.

Alun perin turnaus piti pelata Kolumbiassa ja Argentiinassa. Kolumbia perui muutama viikko sitten kisaisännyytensä poliittisten syiden vuoksi. Viime viikolla Argentiina koki saman kohtalon. Turnausta ei pelata Argentiinassa surkean koronavirustilanteen vuoksi.

Etelä-Amerikan jalkapalloliitto CONMEBOL päätti siirtää Copa Américan pelattavaksi Brasiliaan, jossa koronavirustilanne on vähintään yhtä raju kuin Argentiinassa.

Brasilialaistoimittaja Pedro Erneston mukaan Brasilian A-maajoukkueen Euroopassa pelaavat pelaajat eivät halua pelata Copa Américassa.

Pelaajat eivät ymmärrä, miksi Copa América on käynnistettävä, vaikka turnaus on kohdannut merkittäviä takaiskuja viime aikoina, kun Kolumbia ja Argentiina peruivat kisaisännyytensä. Lisäksi pelaajat tiedostavat, ettei turnauksen järjestäminen Brasiliassa ole turvallista koronaviruspandemian vuoksi, vaikka otteluissa ei olekaan yleisöä.

Brasilian A-maajoukkueen pelaajat vaativat tapaamista maan jalkapalloliiton kanssa ilmoittaakseen kantansa Copa Américan perumisesta. Brasilian A-maajoukkueen päävalmentaja Tite joutui lehdistötilaisuuteen yksin, sillä sinne mukaan kutsuttu Casemiro ei halunnut astella medioiden eteen.

– Pelaajat ovat eri mieltä presidentin (Jair Bolsonaro) kanssa siitä, pitäisikö turnausta pelata. Sen vuoksi kapteenimme Casemiro ei ole täällä, Tite totesi lehdistötilaisuuden alussa.

Brasilian presidentti Bolsonaro otti ilomielin turnauksen järjestettäväksi Brasiliaan, mutta AS:n mukaan maalla on ollut merkittäviä ongelmia löytää neljä kisaisäntäkaupunkia, mutta lopulta ne löytyivät.

Marcos Bertoncello

@mbertoncello_
Informação de @pedroernestoRS agora na Rádio Gaúcha: jogadores da Seleção Brasileira, os que atuam na Europa, atrasaram o treino de hoje no Beira-Rio, pedindo uma reunião com a comissão técnica. Motivo? não querem jogar a Copa América.