Portugalin supertähti Cristiano Ronaldolle huudettiin homofobisia huutoja täpötäydellä Budapestin Puskas Arenalla tiistai-iltana. CR7 sai osakseen pitkin peliä buuauksia ja vihellyksiä, mutta Deportes Cuatron mukaan yhdestä katsomonosasta laulettiin ottelun Unkari-Portugali -aikana myös pilkkaavaan sävyyn ”Cristiano, homoseksuaali. Homoseksuaali, homoseksuaali.”

Laulut toistuivat useaan otteeseen, mutta Cristiano Ronaldon ei uskota niitä kuulleen. Ainakin hän jatkoi pelaamista ilman minkäänlaista reaktiota.

Supertähdelle lauletut homofobiset chantit tapahtuivat samana päivänä, kun Unkarin parlamentti hyväksyi kansainvälisesti erittäin laajalti arvostellun lakimuutoksen. Sen mukaan kouluissa on kiellettyä puhua homoseksuaalisuudesta ja esimerkiksi lasten- ja nuortenkirjallisuudessa ei sallita homoseksuaalisuudesta puhumista. Myös sukupuolen vaihtaminen lukeutuu kiellettyjen tabujen joukkoon.

Unkari roikkui Portugalin kanssa tasatilanteessa 84. minuutille saakka, mutta Portugali voitti pelin lopulta 3-0. 36-vuotias Cristiano Ronaldo teki maaleista kaksi viimeistä, ja rikkoi samalla ennätyksiä. Hänestä tuli vanhin EM-kisoissa kaksi maalia yhdessä ottelussa tehnyt pelaaja, ja hän sivusi Andrés Iniestan ennätystä tultuaan valituksi kuudennen kerran EM-ottelussa pelin parhaaksi pelaajaksi.

Cristiano Ronaldolle EM-kisat ovat jo uran viidennet, ja hän on nyt myös eniten maaleja (11) EM-kisoissa tehnyt pelaaja. Taakse jäi vuoden 1984 EM-kisoissa kaikki yhdeksän maaliaan tehnyt Michel Platini.

OptaJoe

@OptaJoe
10 – Cristiano Ronaldo has become the first player in European Championship Finals history to score 10 goals in the competition, overtaking Michel Platini’s record of nine, all of which he scored in the 1984 edition. History. #EURO2020

GOAL

@goal
Cristiano Ronaldo's European Championship records:
Most goals - 11
Most goals in qualifying - 31
Most matches with at least one goal - 8
Most matches with at least 2 goals - 3
Most tournaments with at least one goal - 5
Most tournaments with at least three goals - 2

#EURO2020 👑

Kaikkiaan Cristiano Ronaldo on tehnyt A-maaotteluissa nyt 106 maalia. Historiatilaston ykköspaikalla olevan iranilaisen Ali Daein maalimäärä on 109, joten portugalilainen on enää neljän maalin päässä eniten maaottelumaaleja tehneen pelaajan tittelistä.

Lähde: AS