Englanti ja Skotlanti maalittomaan tasapeliin

© Kuva: Getty Images

Espanja ja Skotlanti pelasivat lauantai-iltana hegemoniaottelun EM-kisojen D-lohkossa. Englannilla oli alla 1–0-voitto Kroatiasta, Skotlannilla 0–2-tappio Tšekille.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate teki kaksi muutosta Kroatia-ottelusta. Luke Shaw ja Reece James löysivät tiensä avaukseen. Kieran Trippier ja Kyle Walker saivat väistyä.

Skotlannin kokoonpanossa nähtiin neljä muutosta. Billy Gilmour, Kieran Tierney ja Che Adams sekä Celticin Callum McGregor saivat mahdollisuutensa avauksessa.

Ottelu päättyi 0–0-lukemiin. Samaan tulokseen päädyttiin 149 vuotta sitten, kun maat kohtasivat toisensa ensimmäisen kerran. Skotlannilla oli ottelussa 11 laukausta Englannin yhdeksää vastaan, vaikka Englanti pallo selkeäksi hallitsikin. Tulos ja peliesitys oli Englannille pettymys.

Skotlannin päävalmentajan Scott Clarken pelisuunnitelma toimi oivallisesti. Hänen pidättyvä taktiikka piti Englannin pääosin aisoissa, ja peli näytti juuri siltä kuin Skotlanti halusi. Tunnelma oli hyvä, mutta itse pelitapahtumat eivät juuri mitään ikimuistoista katsojille tarjonneet.

John Stones pääsi ottelun alkupuolella puskemaan vapaasti tolppaan, mutta sen jälkeen oli hiljaisempaa. Harry Kane oli esimerkiksi varsin vaisu, ja hänet vaihdettiin pois jo 70 minuutin jälkeen.

Englanti pelaa vielä tiistaina Tšekkiä vastaa, Skotlanti kohtaa alavireisen Kroatian. Englanti joutuu vielä petraamaan peliään, mikäli se mielii mennä turnauksessa pitkälle.