Jo aiemmin tiedossa ollut kapteeni Sergio Busquetsin koronatartunta ei jäänyt Espanjan EM-kisajoukkueen ainoaksi tapaukseksi. Myöhään tiistai-iltana Espanjan jalkapalloliitto tiedotti, että myös toppari Diego Llorentella on todettu Covid-19. 27-vuotias Leedsin puolustaja on jättänyt maajoukkueen leirityksen ja siirtynyt karanteeniin.

Valmentaja Luis Enrique nimesi Espanjan kisajoukkueeseen vain 24 pelaajaa sallitun 26:n sijaan. Nyt riveistä on poistunut kaksi pelaajaa, joten ryhmässä on vain 22 miestä. Espanja on jo hälyttänyt kuusi varamiestä treenaamaan omassa pienessä kuplassaan siltä varalta, että joukkueeseen täytyy tehdä muutoksia koronatapausten takia. Varamiehet ovat Brais Méndez, Rodrigo Moreno, Pablo Fornals, Carlos Soler, Kepa Arrizabalaga ja Raúl Albiol.

Myös Espanjan U21-maajoukkueen pelaajien kerrotaan olevan valmiudessa siltä varalta, että tartuntatapauksia ilmenee lisää. Huolenaihetta lisää sekin, että nyt hätiin kutsutut varamiehet eivät olleet minkäänlaisessa ”kuplassa” ennen Luis Enriquen soittoa. Esimerkiksi Brais Méndez tuli maajoukkuetehtäviin lomalta kreikkalaiselta Mykonosin saarelta.

Espanja pelasi tiistaisen harjoitusmaaottelunsa Liettuaa vastaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueella. Ottelulla oli A-maaottelustatus, mutta 11 avauskokoonpanon pelaajasta kymmenen teki debyyttinsä A-maajoukkueessa. Ottelu päättyi Espanjan 4-0-voittoon.

Espanjan jalkapalloliitto oli aiemmin toivonut maan terveysviranomaisilta, että joukkue voitaisiin rokottaa ennen EM-kisoja. Toive esitettiin kahteen otteeseen ennen Busquetsin positiivista koronatestiä. Vastaus oli molemmilla kerroilla ei, mutta Busquetsin tartunnan jälkeen mieli on muuttunut. Joukkue on määrä rokottaa keskiviikkona. Erimielisyyttä on vain siitä, millä rokotteella pelaajat rokotetaan. Jalkapalloliitto toivoo rokotetta, josta tarvitaan vain yksi annos, mutta toistaiseksi tähän ei ole taivuttu.

Espanjan EM-kisojen avausvastustaja Ruotsi on toinen koronahuolien keskellä oleva maa. Kisajoukkueen pelaajista vain kaksi tai kolme on täysin rokotettuja, ja Dejan Kulusevskilla ja Mattias Svanbergilla todettiin tiistaina koronatartunta. Ruotsin joukkue sai tietää Svanbergin tartunnasta kesken tiistain harjoitusten. Joukkue jatkaa yhteisharjoituksissa kahdesta tautitapauksesta huolimatta, mutta ilman fyysistä kontaktia.

Espanja ja Ruotsi kohtaavat omassa EM-kisojen avausottelussaan maanantaina Sevillassa.

El Partidazo de COPE

@partidazocope
🇸🇪 @JohannaFranden, periodista de Suecia, en @partidazocope

😱 "A pesar de los dos positivos siguen entrenando en grupo pero sin contacto"

🦠 "El resultado del segundo positivo lo han sabido durante el entrenamiento"

💉 "Solo hay dos o tres vacunados al 100%"

#PartidazoCOPE