Suomea nuorten maajoukkueissa edustanut puolustaja Matias Kivikko siirtyy FC Hongasta vuoden mittaisella lainasopimuksella italialaisen Venezia FC:n riveihin. Sopimuksessa on myös osto-optio.

Hongassa jalkapallo-oppinsa saanut Kivikko, 17, pelasi viime kaudella isossa roolissa suomenmestaruuden voittaneessa Hongan U17-joukkueessa. Espoolaisten edustusjoukkueessa hän ei ole debytoinut, mutta tililtä löytyy viisi peliä Kakkosesta Honka Akatemian paidassa.

– Hongassa minulla on ollut monta eri valmentajaa, joilta olen päässyt näkemään jalkapalloa ja taktiikoita monista eri näkökulmista. Valmentajilla on ollut jonkin verran erilaisia pelitapoja, joiden kautta olen oppinut sopeutumaan paremmin uuteen. Lisäksi olen oppinut paljon kärsivällisyyttä ja sitä, kuinka omaa muuta elämää voi tasoittaa jalkapallon kanssa, kommentoi Kivikko Hongan sivuilla.

– Opettajat ovat aina päästäneet ajoissa harjoituksiin ja esimerkiksi aamutreenien vuoksi koulusta on saanut olla poissa. Itse koulunkäyntikin on sujunut samalla ihan mallikkaasti, hän kertoo.

– Tavoitteenani on kehittyä pelaajana ja päästä pelaamaan mahdollisimman paljon. Lisäksi on hienoa päästä kokemaan kokonaan uusi jalkapallokulttuuri sekä yksin asuminen. Pitkällä tähtäimellä tavoitteenani on tietenkin ammattiura ulkomailla.

Urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen on iloinen nuoren pelaajan siirrosta.

– Matias on hieno esimerkki pelaajasta, joka on kulkenut läpi koko Hongan pelaajaputken. Hän on itse tehnyt kovan työn ja samalla moni ihminen on ollut mukana vaikuttamassa hänen uraansa tähän saakka. Yhteistyö Venezia FC:n kanssa on sujunut hienosti ja uskomme, että se on hyvä seura Matiaksen kehittymisen kannalta.

Huuhkajista tuttu maalivahti Niki Mäenpää oli torjumassa tällä kaudella Venezian edustusjoukkuetta Italian pääsarjaan, mutta hänen sopimustilanteensa on jatkon osalta vielä auki. Veneziaa edustaa myös entinen Ilves-tähti Lauri Ala-Myllymäki, mutta polvivamma on estänyt häntä debytoimasta Italiassa.

FC Honka Miehet

@FCHonkaMiehet
Puolustaja Matias Kivikko siirtyy vuoden mittaisella lainasopimuksella italialaisen Venezia FC:n riveihin. Sopimuksessa on myös osto-optio.

Lue lisää:

➡ esporthonka.com/matias-kivikko…

📸: Juhani Järvenpää

#MeOllaanHonka #HonkaAkatemia #Veikkausliiga #Kakkonen