Glen Kamara pelasi jälleen hienon ottelun – sai tilastopalvelulta ylistystä

© Kuva: Getty Images

Suomi sai taipua EM-kisojen toisessa ottelussaan Venäjälle maalein 0-1 (lue raportti ottelusta). Yhtä maaliakin Huuhkajat juhli, mutta Joel Pohjanpalon osuma hylättiin valitettavasti VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona. Joka tapauksessa aloitteita Suomi otti enemmän kuin avausottelussa Tanskaa vastaan.

Yksi Suomen näkyvimmistä pelaajista oli ehdottomasti Glen Kamara. Kamara taisteli keskikentällä ahkerasti, pelasi hyvällä itseluottamuksella, liikutti palloa ja hankki Suomelle vapaapotkuja. Rangersin pelaaja hääri joka puolella kenttää väsymättömästi ja aiheutti venäläisille vaikeuksia.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Kamaran hienon ottelun noteerasi myös tilastopalvelu Opta. Se kuvailee suomalaisen suoritusta hyvin kokonaisvaltaiseksi, ja nostaa erityisesti esiin Kamaran syöttötarkkuuden. Kamara syötti ottelussa 61 kertaa, ja niistä perille päätyi 56. Syöttöprosentti 92 oli koko ottelun korkein.

Kuten allaolevasta grafiikasta näkyy, eivät Kamaran syötöt olleet myöskään pelkästään lyhyitä ”alibisyöttöjä”, vaan joukossa on useita pitkiä syöttöjä, puolenvaihtoja ja yksi keskityskin. Vahva peli jälleen Kamaralta, vaikka voittoon se ei valitettavasti riittänytkään.

Kamara on yksi Suomen viidestä keskikenttäpelaajasta, jotka ovat pelanneet molemmissa otteluissa täydet minuutit. Muut ovat puolustajat Paulus ArajuuriDaniel O’Shaugnessy ja Jere Uronen sekä keskikenttäpelaaja Robin Lod.