Huuhkajien taistelu ei riittänyt – Venäjä aiheutti Suomelle avaustappion EM-kisoissa

© Kuva: Getty Images

Huuhkajat hävisi keskiviikkona EM-kisojen lohkovaiheen toisen ottelunsa Venäjälle 0-1.

Suomi aloitti pelin todella väkevästi. Huuhkajat prässäsi pallon itselleen syvällä Venäjän puoliskolla ja Jukka Raitala antoi nappikeskityksen Joel Pohjanpalolle, joka puski pallon sisään neljännellä minuutilla. Tuuletukset päättyivät kuitenkin lyhyeen, sillä videotarkistus paljasti Pohjanpalon olleen niukasti paitsiossa.

Venäjä pääsi pian peliin mukaan. Magomed Ozdojeville rakennettiin loistava tontti rangaistusalueella, mutta venäläispeluri täräytti avopaikasta reippaasti yli. Hetkeä myöhemmin Artjom Dzjuba laukoi tolppaan, mutta hän oli tilanteessa paitsiossa.

Reilun 20 minuutin kohdalla tuomari nosti taskustaan pelin ensimmäisen keltaisen kortin, kun Glen Kamara astui palloa tavoitellessaan Roman Zobninin nilkan päälle.

Venäjä joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa reilun 25 minuutin jälkeen. Mário Fernandes mätkähti puskutilanteesta lujaa alas selkä edellä, ja hänet kannettiin paareilla stadionin uumeniin. Hänen paikkansa otti Vjatšeslav Karavajev.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin rytisi jälleen. Jere Uronen pelasti varmalta näyttäneen takaiskun liukumalla pallon Karavajevin edestä päätyrajan yli. Karavajev osui voimalla tolppaan ja kaatuessaan hänen nappulakenkänsä osui Urosen kasvoihin. Molemmat pystyivät kuitenkin jatkamaan peliä.

Viivytysten myötä ensimmäisellä puoliajalla pelattiin kuusi lisäminuuttia, mikä koitui Suomen kohtaloksi. Huuhkajille sattui paha pallonmenetys keskikentällä, kun Rasmus Schüller otti Kamaran syötön ahtaassa tilassa heikosti haltuunsa. Venäjä pelasi pallon Aleksei Miranchukille, joka haki vasemmman jalkansa boksissa vapaaksi ja laukoi takaylänurkkaan.

Avausjaksolla Suomelle kirjattiin kolme maalintekoyritystä ja Venäjälle seitsemän.

Suomelle aukesi heti toisen puoliskon alussa hyvä paikka, kun Teemu Pukki singahti Robin Lodin syötöstä läpiajoon. Pukki pääsi melkein nokikkain maalivahti Matvei Safonovin kanssa, mutta toppari Igor Divejev ennätti vielä liukumaan vedon tielle. Pukin yllätykseksi tilanteesta tuli kuitenkin vain maalipotku.

Hetkeä myöhemmin Pukki pääsi jälleen yrittämään maalintekoa, kun hän sai pallon vasemmalla laidalla. Pukki leikkasi keskelle ja laukoi tulisesti, mutta veto suuntautui suoraan Safonovin syliin.

Lodille avautui parin minuutin päästä vastaavanlainen sauma, kun hän leikkasi oikealta rangaistusalueelle, mutta venäläispuolustus blokkasi hänen kutinsa.

Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky esti 72. minuutilla lähes varmalta näyttäneen maalin. Daler Kuzjajev pääsi vetämään täysin vapaasti Suomen puolustuksen säheltäessä, mutta Hradecky venytti näppinsä takakulmaa kohti matkanneen vedon tielle.

Suomella on kahden pelin jälkeen kasassa kolme pistettä, kuten myös Venäjällä. Lohkon muut joukkueet Belgia ja Tanska kohtaavat toisensa torstaina. Belgia voitti avausottelussaan Venäjän 3-0 ja Tanska hävisi Suomelle 0-1.

Hyppää kisojen LIVE-seurantaan!