Huikean EM-kisamaanantain ensimmäinen ottelu Espanjan ja Kroatian välillä tarjoili kansalle peräti kahdeksan maalia. Ensin Kroatia johti 1-0, sitten Espanja 3-1 kunnes Kroatia nousi aivan lopussa tasoihin. Jatkoajalla Espanja käänsi ottelun lopulta maalein 5-3 edukseen.

Ottelun ensimmäinen maali oli erikoinen. Avauskokoonpanoon noussut 18-vuotias Pedri syötti taaksepäin lähes keskiviivalta, ja Espanjan maalia vartioinut Unai Simón epäonnistui pallon haltuunotossa. Pallo pomppasi hölmistyneen Simónin jalan yli omaan tyhjään maaliin.

Osuma oli jo näiden kisojen yhdeksäs oma maali. Lukema on käsittämättömän korkea, ja käsittämättömämmäksi muuttuu, kun ajatellaan, että näissä kisoissa on tehty jo nyt yhtä monta omaa maalia kuin aiemmissa 15 EM-lopputurnauksessa yhteensä.

Gracenote Live

@GracenoteLive
⁉️ - At EURO 2020, 9️⃣ own goals have been recorded.

As many as all other EUROs combined.

#Euro2020

Maali merkittiin Pedrin omaksi maaliksi, joten nuorukaisesta tuli EM-kisahistorian nuorin oman maalin tehnyt pelaaja. Jokainen peliä seurannut kuitenkin näki, että vastuu mokasta kuuluu maalivahti Simónille, joka suoritti tilanteessa yhden koko kisojen pahimmista munauksista.

Kymmenen maalia kahdessa viimeisessä ottelussa tehneet Espanjan kenttäpelaajat kuitenkin pelastivat Simónin, ja oman maalin merkitys jäikin lopulta aika pieneksi. Kaiken lisäksi Simón itse suoritti ottelussa myöhemmin monta tärkeää ja hienoa torjuntaa. Tilastojen mukaan 24-vuotias Athletic Bilbaon maalivahti pysäytti maalia kohti tulleen pallon neljä kertaa.

Espanjan valmentaja Luis Enrique kiittelikin pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa sitä, kuinka hienosti Unai Simón kokosi itsensä.

– Unai antoi kaikille opetuksen. Virheen jälkeen virheellä ei ole merkitystä, vaan sillä, millaisella asenteella jatkaa, Luis Enrique muotoili.

– Se on opetus kaikille hänen joukkuetovereilleen sekä kaikille lapsille, jotka haluavat pelata jalkapalloa.

[readmore from=Espanja]

Luis Enrique oli myös vakuuttunut siitä, että Espanja ja Kroatia tarjosivat faneille kunnon viihdykettä.

– Se oli eeppinen ottelu. Siinä oli positiivisia ja negatiivisia juttuja.

– Jalkapallo on laji, johon kuuluvat virheet. Molempien fanit taputtivat kahdelle joukkueelle niiden antaman panoksen ja tarjoaman show’n vuoksi. Olen kokenut joitain hyvin kiihkeitä otteluita, mutta tämä oli niistä kiihkein, Espanjan valmentaja lisäsi.

Lähde: Goal