”Hän oli hetken aikaa kuollut” – Christian Eriksenin sydän pysähtyi, mutta nyt voinnista lupaavia tietoja

© Kuva: Getty Images

Tanskan maajoukkueen lääkäri Morten Boesen on antanut äsken lisää tietoa Christian Eriksenin terveydentilasta. Tanskan tähtipelaaja tuupertui lauantaina Huuhkajien EM-avauksessa tajuttomana maahan, ja häntä elvytettiin kentällä ennen kuin mies kuljetettiin jo tajuissaan sairaalaan. Dramaattinen tilanne säikäytti koko jalkapalloilevaa maailmaa.

Nyt Eriksenin tilanteesta on kuitenkin kuulunut positiivisia uutisia. Selitystä sairauskohtaukselle ei ole kuitenkaan vielä saatu.

– Hän voi ihan hyvin olosuhteet huomioon ottaen, Morten Boesen totesi lehdistölle.

– Hänen tilansa on edelleen vakaa. Hän on myös ollut yhteyksissä muihin pelaajiin. Hän pysyy sairaalassa tarkkailtavana, mutta hänelle tehdyt testit ovat näyttäneet hyviltä. Se on Christianin tämänhetkinen status.

  • ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Boesen kertoi, että hän on keskustellut Eriksenin kanssa jo useaan otteeseen. Myös Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand on keskustellut hänen kanssaan.

– Oli suuri helpotus nähdä Christianin hymyilevän tänään. Se merkitsi paljon, Hjulmans sanoi.

– Hän oli pikemminkin huolissaan meistä ja kyseli, kuinka me voimme. Hän sanoi, ettei muista tapahtumista mitään ja kyseli vain meistä. Se on tyypillistä Christiania. Hän on vertaansa vailla oleva jalkapalloilija, mutta myös suurenmoinen iminen.

Myös Tanskan jalkapalloliiton jalkapallojohtaja Peter Møller kommentoi tapahtumia, oltuaan puheissa Eriksenin kanssa niin ikään.

– Meillä oli videopalaveri Christianin kanssa, ja pelaajat juttelivat hänen kanssaan. Se, että Christian oli hyvällä tuulella oli uskomaton helpotus kaiken epätietoisuuden jälkeen. On suurenmoista, että saimme jutella hänen kanssaan, ja hän voi olosuhteisiin nähden hyvin, Møller sanoi.

Tanskan joukkue saa tukea kriisitilanteita varten koulutetuilta psykologeilta.

– Ne olivat kamalia tunteja. Kun palasimme hotellille, saimme suurta apua psykologeilta. Pelaajat olivat hyvin avoimia ja saivat tarvitsemaansa apua, Møller lisäsi.

Vaikka Eriksenin tila onkin nyt vakaa ja lupaavampi, oli pahin todella lähellä. BBC:n toimittaja kysyi lehdistötilaisuudessa, kuinka lähellä ”olimme menettää Christianin”, ja Boesenin vastaus on paljonpuhuvan rehellinen.

– Hän oli hetken aikaa kuollut. Kuinka lähellä olimme? Sitä en tiedä. En osaa sanoa yksityiskohtia siitä, miksi niin tapahtui.

– Meidän täytyi aloittaa sydänhieronnalla ja (defribrillaattorin) iskulla, koska hän oli poissa. Se kaikki onnistui jotenkin, joten en tiedä, mitä sanoo.

Morten Boesen vahvisti, että Eriksenin sydän oli pysähtynyt. Sydän alkoi jälleen lyödä yhden defibrillaattorin iskun jälkeen.

Lähteet: SVT ja BT