HJK:lla suotuisa arpaonni Mestarien liigan karsintojen arvonnassa

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan puolustava mestari HJK sai hetki sitten tietää ensimmäisen vastustajansa Mestarien liigan karsinnoissa. Arvonta suoritettiin tuttuun tapaan Sveitsin Nyonissa.

HJK:n vastustajaksi arvottiin Montenegron mestari Buducnost Podgorica. Se oli ranking-pisteiden puolesta arvonnassa helpoin mahdollinen vastustaja HJK:lle, joten Klubilla voi sanoa käyneen tuurin. Kauhuvastustaja olisi ennakkoon ollut romanialainen CFR Cluj.

Otteluparin ensimmäinen osa pelataan Helsingissä 6.-7. heinäkuuta ja toinen vieraissa 13.-14. heinäkuuta.

Toisin kuin viime kaudella, tänä vuonna otteluparit ovat siis jälleen kaksiosaisia. Luultavimmin myös yleisön paikalle pääseminen lienee tänä vuonna mahdollista, vähintään rajoitetusti. Vahvistettua tieto ei ilmeisesti vielä ole.

Buducnost Podgorica pelaa HJK:n tapaan sinivalkoisissa pystyraidoissa. Se on voittanut Montenegron mestaruuden kahdesti peräkkäin, ja kaikkiaan viidesti.

Mestarien liigan karsinnoissa Buducnost on pelannut siis neljä kertaa, mutta se ei ole vielä koskaan edennyt avauskierrokselta jatkoon. Sen historian ensimmäinen vastus Mestarien liigan karsinnoissa oli Tampere United kesällä 2008. Tuolloin TamU oli parempi yhteismaalein 3-2.

Myöhemmin se on hävinnyt otteluparinsa niukalla erolla Slask Wroclawille ja Partizan Belgradille, sekä viime kaudella yksiosaisessa karsinnassa kotikentällään Ludogorets Razgradille 1-3. Eurooppa-liigan karsinnassa Buducnost pudotti kazakstanilaisen Astanan, mutta hävisi sitten Sarajevolle 1-2.

Buducnost Podgorican joukkueessa pelaa mielenkiintoisesti ainoastaan montenegrolaisia pelaajia. Joukkueen pelaajista neljä kuuluu maan laajaan maajoukkuerinkiin (1-4 ottelua pelattuna).

Mestarien liigan toisen karsintakierroksen mahdolliset otteluparit arvotaan jo huomenna keskiviikkona. Ensimmäisen karsintakierroksen häviäjät jatkavat taivaltaan uuden Konferenssiliigan toisella karsintakierroksella. Myös sen mahdolliset otteluparit arvotaan keskiviikkona.

Mikael Soisalon edustama Riga FC sai samaisessa arvonnassa vastustajakseen ruotsalaisen Malmön.