Jokainen suomalainen jalkapallon ystävä tietää, kuinka timanttinen maalivahti ja upea tyyppi Huuhkajilla on maalinsa vartijana. Tuttua Lukas Hradeckyn erinomaisuus on myös Bundesliigan ystäville, mutta nyt, miesten maajoukkuehistorian ensimmäisissä arvokisoissa turkulaislähtöisen veräjänvartijan suuruus on avautumassa koko maailmalle.

Suomella on kisoista alla nyt yksi 1-0-voitto ja yksi tappio samoin numeroin. Tanska-voiton takuumiehenä oli ehdottomasti Hradecky, joka torjui ottelussa rankkarin ja esitti useita muitakin hienoja pelastuksia. Kaikkiaan torjuntoja kirjattiin Hradeckylle kuusi. Myös Venäjää vastaan Hradecky esiintyi vahvasti, muttei aivan ylettynyt Aleksei Miranchukin upeaan takakulmalaukaukseen.

ÄLÄ MISSAA HETKEÄKÄÄN: EM-kisojen LIVE-seurantaan TÄSTÄ!

Jo ennen Venäjä-peliä lähes 800 000 seuraajan Twitter-tili, tilastopalvelu WhoScored listasi EM-kisojen ensimmäisen kierroksen pelaajarankinginsa ja tähdistönsä, sillä Suomi-Venäjä avasi toisen ottelukierroksen. Ja kuinka ollakaan, WhoScoredin arvioissa Hradecky oli koko avauskierroksen paras pelaaja.

Hradecky sai WhoScoredilta Tanska-pelistä arvosanakseen 9,18, ja oli jopa selvällä erolla kierroksen paras. Lähimmät uhkaajat olivat seuratoveri Bayer Leverkusenista, Tshekin Patrik Schick (8,89) sekä Sveitsin Breel Embolo (8,68). Schick teki Tshekin avausottelussa kaksi maalia.

WhoScored.com

@WhoScored
🔮 Everyone predicted it pre-tournament (😜) but yes, Finland goalkeeper Lukas Hradecky is the WhoScored Player of the Round from the opening group games

Hradecky mahtui luonnollisesti myös avauskierroksen tähdistökentälliseen, ja sai sinne lisäksi myös suomalaista seuraa. Tähdistökentällisestä kun löytyy myös EM-kisahistorian ensimmäinen veikkausliigapelaaja Daniel O’Shaughnessy, jonka arvosana avauskierrokselta oli 7,02.

Hradecky mahtui lisäksi myös StatmanDaven avauskierroksen tähdistöjoukkueeseen.

WhoScored.com

@WhoScored
#EURO2020 Best XI - Gameweek One

Statman Dave

@StatmanDave
My #EURO2020 team of Matchday 1.

Thank you so much to everybody who joined today’s stream — we had 3.5K watching live. 🔥

I’ll be live every single weekday throughout the tournament at 11:00am BST. ⏰

Twitch.tv/StatmanDave

Keskiviikon Venäjä-ottelusta Hradecky sai WhoScoredilta arvosanakseen 6,6. Hänelle tilastoitiin eilen kaksi torjuntaa.

Huuhkajien avauskokoonpanon pelaajien arvosanojen vaihtelu oli melko pientä haarukassa 6,3 – 7.1. Suomen parhaaksi sivusto rankkasi Daniel O’Shaughnessyn. Jere Uronen seurasi aivan kannassa arvosanalla 7,0.